9 zile la Lisabona – rezumat, trasee şi buget

9 zile la Lisabona – rezumat, trasee şi buget

Din vacanţa noastră de 9 zile la Lisabona au rezultat 15 articole pe LumeaMare, unul în National Geographic Traveler, o ediţie de Poveşti din LumeaMare şi cel puţin câteva persoane „corupte” să ne calce pe urme. Se vede treaba că ne-a plăcut. Dar ca să îţi fie şi ţie mai uşor să găseşti toate articolele la un loc, să ai idee cam ce poţi face şi ce poţi vedea, fără să te încurci prea mult în detalii, am ales să fac un rezumat cu linkuri şi legături către articolele detaliate, un fel de cuprins şi start din care să poţi pleca către explorarea fiecărei zile în parte şi nu numai. Trebuie să îţi spun de la început că această vacanţă a fost una molcomă, în mare parte orientată către nevoile şi bucuriile copilului şi că, dacă vei merge în cuplu sau alături de prieteni, vei reuşi, probabil, să acoperi mult mai mult decât am reuşit noi.

Vei găsi mai întâi programul pe zile, apoi un buget aproximativ. Foloseşte totuşi experienţa noastră ca inspiraţie, nu ca ghid de urmat pas cu pas. Şi lasă-ne o vorbă sau o întrebare dacă am uitat ceva, pentru alte idei îţi stăm cu mare drag la dispoziţie.

SĂ ÎNCEPEM CU ÎNCEPUTUL, CAZAREA:

Cazare: apartament în Lisabona

Casă şi masă la Sintra

PROGRAMUL PE ZILE:

ZIUA 1 – Timpul lucrează. Sosire şi plimbare prin Belem

Extra: În culisele Pasteis de Belem

Dacă vrei să încerci să găteşti acasă: Pasteis şi bacalhau

ZIUA 2 – În prima parte a zilei o plimbare prin Alfama şi Martim Moniz, după amiază o vizită la Oceanario

ZIUA  3 – Vizită în centru (Praça do Comércio, Rua Augusta, Rossio) şi la Lisboa Story Center, un punct de informare interactiv asupra istoriei Lisabonei. După care plecare spre Bombarral pentru o degustare de vinuri.

ZIUA  4Călărie la Azambuja şi o plimbare nocturnă cu tramvaiul 28

ZIUA  5 – Zoo (şi animalele vorbesc) şi degustare de Porto în Bairro Alto

ZIUA  6Kidzania, oraşul în care copii se joacă de-a meseriile şi câştigă bani

ZIUA  7 – Sintra, vizită la Quinta da Regaleira, cu grădini pline de fantezie

ZIUA  8 – Sintra: Palatul Pena, Muzeul Jucăriilor, Cabo da Roca şi Palatul Regal

ZIUA 9 – Lisabona, plimbare prin Bairro Alto

UN ALTFEL DE REZUMAT, de data aceasta pentru familiile cu copii sau copiii mari: Lisabona pentru copii

BUGET APROXIMATIV/PERSOANĂ (adult, pentru copii sunt reduceri sau gratuităţi)

  • Bilet avion: +/- 300 euro (nu vorbim de low cost, dar chiar şi aşa, când sunt promoţii poate fi şi în jur de 200 euro)
  • Cazare: 140 euro pentru 8 nopţi
  • Cheltuieli zilnice, mâncare (notă, având apartament în Lisabona am gătit şi acasă, nu tot timpul dar mai ales la cină), intrări diverse: 540 euro

TOTAL: 990 euro pentru cele 9 zile. Sunt convinsă că se poate şi cu mai puţin, dar şi cu mai mult.

Succes şi drum bun!

 

Dacă ţi-a plăcut, abonează-te la newsletter şi primeşti cele mai frumoase articole din LumeaMare, o dată pe săptămână!

* indicates requiredDacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Administratori şi iniţiatori al proiectului LumeaMare, Roxana, Alex şi Petra alcătuiesc o familie şi o echipă care a călătorit cât de mult a putut împreună, practicând un turism responsabil. Roxana este pasionată de artă și desen, Alex de fotografie și gastronomie. Petra, pe care o vei regăsi mai mult copil între paginile acestui blog, a devenit între timp adult și a pornit pe propriile căi în viață.