Că toți mergem la supermarket, la cumpărături și cheltuim bani în stânga și-n dreapta, e un truism deja. Dar cum v-ar plăcea ca pentru banii cheltuiți să primiți în schimb posibilitatea de a călători mai mult? Trebuie să fie o capcană la mijloc, nu? Ei uite că nu e, iar mie una știu că mi-ar plăcea.
Am fost la Roma vineri și, în cadrul conferinței organizate în parteneriat de Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est și Bancpost, s-a lansat noul card de credit WIZZ Bancpost şi programul de loialitate asociat, „SHOP&Travel”.

De ce îl găsesc atractiv?
E foarte simplu:
Programul SHOP&Travel recompensează deţinătorul cardului cu puncte de loialitate care pot fi folosite pentru a achiziţiona bilete de avion şi servicii Wizz Air. Mai mult, deţinătorul cardului primeşte un cadou de 2.500 de puncte BONUS, în fiecare an, după prima achiziţie pe care o face pe wizzair.com.
Toţi deţinătorii de carduri primesc acces gratuit la WIZZ Discount Club, prin care beneficiază de o reducere garantată de 45 lei pe fiecare segment de zbor. Mai mult, cardul le oferă acces gratuit şi nelimitat la MasterCard Business Lounge în Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) din Bucureşti (am fost acolo, mai ales că zborul nostru era programat la o oră neomenească, a fost foarte plăcut să ne putem relaxa la o cafea înainte de a pleca).
Deţinătorii de card WIZZ Bancpost se pot bucura, de asemenea, de o reducere de până la 25% la cumpărături la comercianţii parteneri prin programul MasterCard® Elite, precum şi de principalele beneficii ale cardurilor de credit Bancpost: rate fără dobândă în peste 2.000 de magazine, până la 55 de zile perioadă de graţie, comision 0% la emitere şi la orice plată cu cardul, precum şi alerte gratuite prin SMS pentru orice tranzacţie mai mare de 100 Lei.
Cum funcționează?
Cumperi și valoarea se transformă în puncte de loialitate pe care le poți cheltui apoi pe wizzair.com. Și dacă nu ai strâns suficiente puncte pentru a plăti un zbor întreg către destinația dorită, tot se pot folosi ca discount pentru zborul dorit, astfel că puteți plăti în puncte de loialitate parțial sau total. Algoritmul este următorul:
Punctele vor fi vizibile în extrasul de cont şi pot fi transformate în lei în contul WIZZ la o rată de conversie de 100 puncte = 1 leu:
- 2 puncte – pentru fiecare 1 leu cheltuit la orice magazin (i.e. 2% din suma plătită, de exemplu, la 500 lei cheltuiţi vei primi puncte în valoare de 10 lei);
- 4 puncte – pentru fiecare 1 leu cheltuit pentru bilete de avion sau alte servicii (mai puţin închirierea de maşini), în timpul rezervării pe wizzair.com (i.e. 4% din suma plătită – cel mai înalt nivel de recompensare oferit de programe comparabile din România, de exemplu, cheltuieşti 500 lei şi vei primi puncte în valoare de 20 lei);
Punctele sunt uşor convertibile în echivalentul în lei în contul WIZZ de pe wizzair.com, printr-un simplu apel la Serviciul Clienţi Bancpost, după atingerea unui plafon minim de 2.000 de puncte.

Cine se poate înscrie?
Oricine are între 23-65 ani şi venituri nete de minim 500 lei, este angajat de minim 3 luni cu contract pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar mai mare de 3 ani. (Da, da, cu buletinul, mai multe informații găsiți accesând link-ul www.wizzbancpost.ro sau telefonând la Infoline WIZZ Bancpost, 021.308.45.57.)
Mai multe vești bune:
Nu este nevoie de un cont curent, multe bănci la deschiderea unui cont de card vă fac automat și un cont curent, aici nu este nevoie.
Taxa de administrare este de 45 de lei, dar un zbor cu Wizz Air returnează de două ori acest cost.
După spusele d-lui George Georgakopoulos, Vicepreşedinte Executiv Credite Persoane Fizice, Bancpost: se poate să atingi destul de ușor minim un zbor gratuit pe an. Mai mult, dacă plătești complet suma utilizată până la sfârșitul perioadei de garanție, nu ai decât de câștigat, pentru că beneficiile rămân, costurile nu. Eh, cum sună? Da, trebuie un pic de disciplină și evitată tendința de a lua mai mult decât știi că poți returna.

O vedere personală asupra produsului: da, cred că voi solicita acest card. Reducerile și punctele mi se par foarte atractive, și mai ales, oricum tot cheltui banii aceia! De ce să nu-i cheltui și să primesc și beneficii pentru asta? Numai lounge-ul acela și merită. În plus, mi-ar trebui un pic de exercițiu apropo de disciplina de care vorbeam mai sus. Ca să nu mai zic că am prostul obicei să rămân mereu fără bani la sfârșit de lună și mă trezesc cerând pe la prieteni. Lor li-i dau totdeauna la data pe care am promis-o, ce să vezi, tot fără să plătesc dobândă, cum i-aș returna și la bancă în perioada de grație, dar ei în schimb nu-mi dau niciun zbor gratuit. Păi treabă-i asta?
Și-una verde de final. Înainte de a pleca, Roxana m-a pleznit peste mână și m-a întrebat, „Păi bine, dar Wizz-ul ăsta cu care zbori tu, e low-cost, cât de ecologică e toată treaba? Că doar vorbirăm o vorbă.”
De la dl. Miklos Takacs, Head of Revenue Development, Wizz Air, am aflat vești mai mult decât îmbucurătoare: flota Wizz are în medie 4 ani vechime, au standarde de consum economic (cum ați conduce adică la drum lung cu 80-90 km/h în loc de peste sută și v-ar ieși consumul mai bun la mașină), ba mai mult, printre persoanele premiate pentru activitatea în cadrul companiei Wizz a fost și un domn care se ocupă de programe green. O să revin cu mai multe detalii pentru că mi s-a părut interesant pentru noi toți, cei care încercăm să avem o aplecare mai prietenoasă asupra planetei ăsteia pe care ne place atâta să călătorim.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas
Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.
Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!