Care sunt filmele care te-au inspirat să călătoreşti?

Care sunt filmele care te-au inspirat să călătoreşti?

Nu pun la întâmplare această întrebare şi ştiu că nu e o temă nouă de discuţie. Sunt filme – artisitice sau documentare – care ne-au băgat atât de mult o destinaţie pe sub piele că nu ne-am putut linişti până n-am ajuns acolo. Şi ştiu că ai păţit şi tu asta, măcar o dată. Aşa că mi-ar plăcea să facem o listă împreună, ce zici? Aşa cum mi-ar plăcea să îmi spui dacă, odată ajuns acolo, ai recunoscut locul sau ţi-ai dat seama că realitatea nu corespundea ficţiunii? Pentru că, să nu uităm, scena este doar o scenă, iar artistul are tot dreptul să o înzestreze cu calităţi aşa cum doreşte, calităţi care, spre surpriza noastră, uneori nu reflectă ceea ce găsim la faţa locului. Şi totuşi…. câte scene am acum în minte care mă duc cu gândul la Italia, asta ca să dau numai un singur exemplu! Şi uite aşa, nici nu mai ştii ce te-a manipulat: o carte, un film sau o fotografie de pe Facebook.

Oricum ar fi, tot îmi plac filmele care mă inspiră la călătorit şi mă bucur să anunţ că la Bucureşti, în perioada 23-25 mai, se pregăteşte prima ediţie a HipTrip Travel Film Festival – primul festival dedicat călătoriilor ce se va desfăşura la Cinema Eforie şi Cinema Union şi va găzdui proiecţii de film legate de călătorii şi workshopuri cu profesioniști din domeniu.

Suntem parteneri şi bloggeri oficiali în povestea asta şi, sincer, abia aşteptăm şi noi mai multe detalii pentru că deocamdată site-ul evenimentului este gol de conţinut şi sperăm să se umple cât de curând, că nu mai e mult până atunci. Am stat puţin pe gânduri dacă să vă dăm deja vestea asta sau nu, dar n-ar fi rău să vă notaţi data în calendar pentru că aşa ceva chiar nu ar trebui ratat.

Ce ştim până acum este că invitatul special al acestei ediţii este Şerif Yenen, scriitor şi regizor, care va prezenta în deschiderea HipTrip cel mai recent documentar al său, “Istanbul Unveiled” – povestea unei tinere de origine americană, care îşi propune să descopere Istanbulul altfel, vorbind cu cea mai cunoscută dansatoare de belly dance din Turcia, cu un masor dintr-o baie publică sau cu una dintre cele mai bogate femei din Turcia. Promite să fie genul acela de film care te va împinge de la spate să vezi Turcia dacă n-ai făcut încă pasul acesta.

Acestea fiind spuse, promitem să dăm de veste imediat ce aflăm mai multe detalii, iar până atunci hai să ne întoarcem de unde am pornit şi să facem o listă de filme cu dor de ducă. Ce îmi recomanzi?

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.