Cum a fost la Poveşti din LumeaMare, ediţia 35

Cum a fost la Poveşti din LumeaMare, ediţia 35

Săptămâna trecută, de pe 25 septembrie (data la care am lansat blogul) până pe 27 septembrie (când ne-am revăzut cu toţii la Poveşti aniversare din LumeaMare), paginile noastre de Facebook au purtat haine portocalii. Şi nu numai ale noastre. Ne-am bucurat foarte tare să vedem atât de mulţi prieteni declarându-şi statutul de călător neobosit, curios, ameţit, relaxat, fotograf şi aşa mai departe, alegând din multiplele opţiuni pe care le-am pus la dispoziţie aici.

Dar şi mai tare ne-am bucurat atunci când am văzut cum se umple mai întâi lista de înscrieri, apoi sala de la Journey pub, cu prieteni mai vechi sau mai noi, la ediţia cu numărul 35 a Poveştilor din LumeaMare. Am avut alături de noi, ca parteneri, pe Journey pub, S.E.R.V.E, 1001 adventures şi Books Express. La tombolă s-au câştigat premii diverse, de la pachete cu vinuri şi ghiduri de călătorie până la tablouri cu imagini din Africa, vouchere de masă şi multe alte amintiri de călătorie aduse chiar de voi.

Povesti LumeaMare__4115

Povesti LumeaMare__4113

Ce-am povestit?

A început Mihaela cu Grecia şi ne-a surprins cu o parte mai puţin cunoscută a acestei ţări, peninsula Peloponez. Ne-au încântat fotografiile şi impresiile ei de călătorie, satele şi oraşele cu un aspect diferit faţă de ceea ce avem în minte atunci când spunem Grecia, plajele retrase, culorile stelelor de mare, peşterile, drumurile virajate, peisajele uluitoare, dar şi detaliile culturale şi istorice care ne-au mai completat bagajul de cultură generală. Aşa cum Mihaela s-a hotărât pentru prima dată să povestească la un astfel de eveniment, „din prea plin” pentru toată frumuseţea întâlnită, sperăm că se va hotărî să ne şi scrie despre călătoria lor în familie, pentru a putea, cât de curând, să le-o luăm pe urme.

Povesti LumeaMare__4092

După ce ne-am hotărât că la vară mergem să descoperim şi noi această parte din Grecia, ne-a deturnat Ina cu poveştile sale amuzante din Franţa, cu aventuri de prin oraşe cu multă piatră, dar şi multe flori, cu apusul văzut de pe o dună sau cu rătăciri culinare printre scoici, stridii, brânzeturi şi vinuri bune. Echipa pe două roţi alături de care a fost în această incursiune a susţinut entuziast prezentarea Inei şi a ridicat nivelul de veselie în public, ne-am bucurat atât de mult să îi avem alături de noi, pentru prima dată la poveşti! Pe scurt, ne-a fost frumos şi greu să nu ne dorim şi pe acolo, cât de curând. Ina ne-a promis că va continua cu mai multe detalii în scris, nu a menţionat şi când aşa că mă bazez pe galeria cititorilor pentru a nu ne prinde anul viitor fără poveştile gata scrise.

Povesti LumeaMare__4099

Ajung în sfârşit şi la prezentarea noastră, despre Tanzania şi Zanzibar. Aici ar trebui să ne spuneţi voi cum a fost, tot ce ştiu e că am încercat să facem o listă cu 10+15 momente care ne-au marcat în Africa, plecând de la întâlnirea oamenilor cu suflet mare şi veselia copiilor, până la admirarea naturii (şi aici am vorbit despre cascade, plantaţii de cafea, condimente şi safari) sau sentimentele contradictorii avute atunci când am vizitat triburile. Petra, fata noastră, a intervenit invitată sau nu în poveste, dorindu-şi foarte mult să împărtăşească propriile impresii din ceea ce a fost, probabil, cea mai impresionantă vacanţă din viaţa ei. Am fost toţi trei greu de oprit, asta e fost evident. Şi nu avem poze cu noi, poate ne ajută cineva 🙂

Povesti LumeaMare__4112

Sperând că nu v-am ţinut prea mult pe scaune, spunem din nou un mare mulţumesc tuturor celor care au petrecut ziua de sâmbătă alături de noi şi mai avem o singură rugăminte: să ne răspundeţi la câteva întrebări legate de acest eveniment, pentru a afla cum s-a văzut din punctul vostru de vedere şi a îmbunătăţi ediţiile viitoare. Chestionarul este anonim şi nu durează mai mult de 2 minute. Dacă nu îl vezi bine aici în articol, îl găseşti şi aici.

(Mai multe fotografii de la eveniment sunt mai jos, după chestionar)

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Administratori şi iniţiatori al proiectului LumeaMare, Roxana, Alex şi Petra alcătuiesc o familie şi o echipă care a călătorit cât de mult a putut împreună, practicând un turism responsabil. Roxana este pasionată de artă și desen, Alex de fotografie și gastronomie. Petra, pe care o vei regăsi mai mult copil între paginile acestui blog, a devenit între timp adult și a pornit pe propriile căi în viață.