Poveşti din LumeaMare în dar, ediţia II

Poveşti din LumeaMare în dar, ediţia II

Anul trecut am avut ideea de a aduna poveşti şi povestiri, scrise de noi şi de voi, pentru a crea împreună un minunat dar de Crăciun. Întotdeauna am crezut că cel mai frumos cadou pe care poţi să îl faci e cel creat chiar de tine, indiferent dacă e un fular, un tablou, o fotografie, o scrisoare sau, de ce nu, o poveste.

Cum nu mai e mult până la sărbători, eu îţi spun doar atât: hai să o facem din nou împreună! Hai să facem un e-book cu cele mai frumoase povestiri de călătorie din anul care se încheie, cu cele mai frumoase experienţe, cele mai frumoase amintiri. Vreau ca gestul tău să fie din suflet, aşa că nu pun la bătaie nici premii, nici note, nici laude sau critici. Ba mai am şi pretenţii, povestea ta trebuie să îmi placă şi să mă surprindă, altfel nu voi putea să o adaug la cuprins.

Ca să fie totul clar, repet cerinţele de anul trecut şi mai adaug câteva detalii. Iată ce propun:

– Povestea să fie scrisă în română (într-o română corectă, se înţelege, cu diacritice cu tot) şi să nu aibă volumul unui roman; să aibă un minim de 700 de cuvinte şi un maxim de 2000 (dar nu trebuie să te cramponezi într-un număr fix, ai grijă doar să nu depăşeşti cu foarte mult şi să cureţi textul de cuvinte şi propoziţii inutile);

– Să fie o poveste de călătorie (asta e diferit faţă de anul trecut, când am lăsat mai mult loc fanteziei), să se petreacă într-un loc real din lume, un oraş sau un ţinut cunoscut, pe care cititorul să-l poată recunoaşte sau afla cu această ocazie. Subiectul şi abordarea este la alegerea ta, poate fi o amintire, o lecţie învăţată, o descriere frumoasă, o întâmplare sau o înlănţuire de gânduri. Faptul că eu numesc întotdeauna prezentările şi articolele poveşti nu e tocmai întâmplător, deci îmi doresc o poveste frumoasă, nu o descriere care să nu mă implice deloc emoţional;

– Să ajungă la noi (roxana punct farca at lumeamare punct ro), însoţită de o fotografie a ta şi încă una cu locul în care se petrece povestea, până pe 8 decembrie cel mai târziu. Dacă ai un blog, nu uita să îmi dai linkul către el, poţi să îl promovezi cu această ocazie. Vom pune link-ul atât în e-book cât şi în toate materialele şi canalele care vor anunţa publicarea acestuia.

– Ideal ar fi ca povestea ta să fie proaspătă şi să nu fi fost deja publicată pe alte pagini sau bloguri. Cu toate acestea, dacă cea mai frumoasă experienţă pe care ai avut-o a fost deja scrisă, pune linkul într-un comentariu sau trimite-mi un mail ca să văd despre ce e vorba.

Drepturile de autor asupra textului şi imaginilor îţi aparţin şi rămân ale tale, nu le vom folosi în alt scop decât cel descris în acest articol. Totodată, asigură-te că nu ştirbeşti drepturile nimănui şi că nu foloseşti fragmente de text sau imagini împrumutate de pe internet sau din alte surse de la care nu ai primit un acord de folosire.

Sunt deschisă la abordări şi propuneri creative dar nu pot să îţi promit că povestea ta va fi aleasă până nu o citesc. Pe de altă parte nu vreau nici să crezi că e nevoie de vreo capodoperă, gândeşte-te doar că trebuie să fie suficient de interesantă pentru a fi cu adevărat un cadou pentru cel ce o va putea citi de sărbători.

Ceea ce va rezulta din acest efort colectiv se va numi Poveşti din LumeaMare în dar II. Ediţia 2014 şi va fi gratuită şi disponibilă pentru toţi cei care ne urmăresc sau te urmăresc. Vei putea să o descarci, să o dai mai departe, să o faci cadou sau să ţi-o faci cadou, daca scrisul nu este pasiunea ta numărul unu.

Până una, alta, poţi să descarci e-book-ul de anul trecut.
[sdm_download id=”58800″ fancy=”0″]

Povesti din LumeaMare în dar, ediţia din 2013

[sdm_download_counter id=”58800″]

Iar dacă eşi pasionat de poveşti de călătorie, nu uita să te abonezi la newsletter, pentru a afla când e gata sau pentru a primi cu prioritate invitaţia la ediţia specială de Crăciun a Poveştilor din LumeaMare (dacă nu ai fost niciodată, vezi o prezentare generală a evenimentului aici).

Abonează-te şi ai prioritate la înscrieri la Poveşti din LumeaMare

* indicates required
Acestea fiind spuse, spor la scris şi inspiraţie!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.