Ce ştii despre Norvegia?

Ce ştii despre Norvegia?

Deocamdată am un ghid. Atât. Şi-o idee clară în cap că eu fac cumva şi ajung acolo călare, idee cam la fel de clară cum am avut-o şi pe cea cu Rusia.

Ce contează c-o fi frig, că ninge şi-n iulie (mi-a şoptit mie cineva), că e scump, că e departe, că e aşa şi pe dincolo…
Dar stai un pic, chiar ştiu cum e?

De fapt, mare lucru nu prea cunosc despre Norvegia. Căci despre dânsa este vorba. Probabil că mă atrage la fel ca orice alt colţ de pe pământ din care pare că se termină lumea…
Numai bine că între timp am aflat că prietenii noştri de la Journey Pub găzduiesc lunea viitoare, pe 26 ianuarie de la ora 20:00, în cadrul Trip Talks, pe Mihaela Dincă, fotograf, care o să ne povestească despre ghici ciupercă… da, exact Norvegia!
Mă uit la primul paragraf din invitaţia Mihaelei la eveniment şi am convingerea că vorbeşte direct cu mine:

“Norvegia e unul din locurile la care visezi de mult timp, cu ochii deschişi; dar visul se spulberă repede, când îţi aduci aminte cât costă un bilet de avion, că ţara asta e îngrozitor de scumpă, că acolo e tot timpul frig şi plouă, că… Dar hey! Ce-ai zice dacă aş veni eu şi ţi-aş spune că nu e chiar aşa?

Dacă ţi-aş povesti despre cea mai ieftină modalitate de a călători, despre fiorduri albastre şi despre cum se izbesc valurile Atlanticului de stâncile norvegiene? Dacă ţi-aş povesti că ploaia e frumoasă, iar soarele din miez de noapte e o experienţă de neegalat? Dar dacă ţi-aş spune despre zecile de cascade ameţitor de înalte, dezlănţuite asemeni unor iele despletite? Despre sutele de kilometri de drumuri prin munţi, unduind printre vârfuri şi gheţari? Despre căsuţele din lemn cu acoperişuri cu iarbă, despre muşchiul alb şi pădurile tăcute, despre lemn, piatră şi oameni trăind în armonie cu natura, despre vântul care se joacă printre pufurile albe de Cottongrass. Despre abrupturi ameţitoare; despre senzaţia de a-ţi bălăngăni picioarele stând pe o stâncă suspendată la sute de metri deasupra unui abis albastru. Despre oameni blonzi şi zâmbitori, despre culori, despre vikingi şi trolli. Despre cum m-am îndrăgostit eu de Norvegia.
Te aştept să povestim împreună despre călătorii pe aripi albastre de vânt nordic.”

Aşa deci. Atunci, eu îţi propun să ne vedem cu toţii luni, 26 Ianuarie, la Journey Pub pe strada George Enescu nr 25.
Eu sigur merg. Intrarea este liberă, iar pentru rezervare musai sunăm înainte la 0752.285.286. Ne vedem acolo, da?

norvegia journey pub

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Ina a absolvit psihologia şi după un parcurs profesional în câteva multinaţionale, a ales să-şi asorteze studiile cu munca absolvind astfel şi un master în comunicare. De călătorit e îndrăgostită de când era copil, de aceea a decis să împărtăşească impresii din incursiunile sale.