Pentru frumuseţea sufletului tău: cursuri de pictură și istoria artei

Pentru frumuseţea sufletului tău: cursuri de pictură și istoria artei

Suntem o generaţie întreagă de adulţi care nu ne-am bucurat cu adevărat de şcoală. Nici copiii noştri nu au prea mult noroc, atât timp cât şcolile păstrează încă metode prăfuite de predare şi există dinozauri care nu au nici cel mai mic interes să se adapteze şi să vadă că timpurile şi oamenii s-au schimbat. Vestea bună e că există pe piaţă o sumedenie de cursuri şi ateliere, menite să ne facă viaţa mai frumoasă, să ne ajute să învăţăm mai multe, cu plăcere, indiferent de vârstă. Dacă aş putea, aş merge zilnic la un curs. Cu fiecare lucru nou pe care îl învăţ, simt cum în sufletul meu se deschide o nouă lume.

Aşa că îmi face plăcere să te anunţ că am demarat un parteneriat cu Fundaţia Calea Victoriei​, o instituţie culturală independentă, care concepe cursuri şi evenimente în domenii umaniste şi culturale pentru tineri şi adulţi. Cursuri cu teme frumoase şi care mai de care mai tentante. Pentru luna mai, ţi-aş atrage atenţia asupra cursurilor de pictură şi istoria artei. Iată şi câteva detalii mai jos:

Istoria PICTURII ENGLEZE: Mari artiști și lucrări celebre, cu Mihaela Irimia, din 4 mai – Nume precum Hogarth, Reynolds, Constable, Turner, Blake şi Pre-Rafaeliţii întregesc galeria celebrităţilor punctate de artişti de mare forţă în serviciul coroanei engleze, apoi britanice.

Curs de ISTORIA ARTEI, cu Cosmin Ungureanu, din 8 mai Încercând să păstreze un echilibru cât mai stabil între popularizare și informație de strictă specialitate, cursul vizează fixarea unor repere generale (artiști, evenimente, opere de artă celebre, inovații artistice, evoluții stilistice etc.).

ATELIER DE PICTURĂ și creativitate, cu Maria Balan, din 13 mai Se porneşte de la înțelegerea noţiunilor de bază despre stilurile prezentate şi se dobândesc cunoştinţe de desen, culoare şi compoziție. La fiecare întâlnire suportul pe care se pictează e diferit: sticlă, lemn, ceramică sau pânză.

Atelier de PICTURĂ ÎN ACUARELĂ, cu Maria Bălan, din 25 mai – Cinci întâlniri pline de expresivitate, culori, trăiri, pe parcursul cărora cursanţii se familiarizează cu tehnica acuarelei. Se folosesc pastel şi cărbune şi se deprind npţiuni de bază legate de paginare, cromatică, tipuri de tuşe, pete şi linii în culoare.

Tu ce ai alege? Ai fost vreodată la un curs la Fundaţia Calea Victoriei? Eu da, la unul despre arheologia culturii, acum ceva timp. Şi urmează să merg la atelierul de jurnalism narativ şi sciitură personală, din 21 mai.

Înscrierile la cursuri se fac la contact@victoriei.ro iar mai multe detalii şi o listă completă găseşti la  www.victoriei.ro. Şi poate că într-o bună zi ne întâlnim la unul dintre cursuri, cine ştie?

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.