Bucureştiul la pas, cu Fundaţia Calea Victoriei

Bucureştiul la pas, cu Fundaţia Calea Victoriei

Nu e nevoie să îţi amintesc că trăim în Bucureşti, dar nu ne ştim încă suficient de bine oraşul. Sau că de acum începe vremea frumoasă, un motiv suficient de bun pentru a ieşi din casă, şi nu doar cu maşina până la muncă sau la shopping. Mie îmi place mult să descopăr colţuri mai puţin cunoscute ale oraşului sau, şi mai bine, să aflu lucruri noi despre traseele pe care trec deja fără să mă mai uit în jur. De aceea, invitaţia la plimbare a partenerilor noştri de la Fundaţia Calea Victoriei mi se pare minunată. Dau mai departe programul plimbărilor pietonale organizate în luna iunie, alături de istoricul Anita Sterea.

Plimbari pietonale mare

Descoperă Parcul Ioanid, în 5 Iunie  – O plimbare în zona parcurilor Ioanid şi Icoanei, o întoarcere în perioada Belle Epoque, acolo unde terenul mlăştinos a fost transformat de librarul şi editorul George Ioanid într-un parc cochet ce urma să devină, mai târziu (aprox. 1910), un mic cartier cu vile somptuoase.

Descoperă Calea Victoriei, în 13 Iunie  – De la Podul Mogoşoaiei la triumfala Cale a Victoriei, principala arteră a Capitalei s-a aflat mereu în centrul istoriei naţionale. Monumentele şi palatele care se găsesc aici sunt unele dintre cele mai importante clădiri din oraş şi marchează atât destinul oamenilor care le-au construit sau au locuit în ele, cât şi momente cheie petrecute pe această cale regală.

Descoperă zona Parcul Carol – Filaret, în 20 Iunie  – Construit pentru a celebra 40 de ani de domnie ai regelui, Parcul Carol a găzduit Expoziţia Generală organizată cu ocazia acestei sărbători. Pentru această aniversare s-au construit foarte multe clădiri, unele dintre acestea fiind incluse în tur.

O plimbare La Şosea: Descoperă Şoseaua Kiseleff, în 27 IunieO zonă simbolică de acces către inima oraşului: Bulevardul Kiseleff a fost drumul pe care au intrat în oraş noii conducători ai ţării: Al. I. Cuza şi Carol I, a fost zona de plimbare a protipendadei, dar şi locul în care a avut loc celebra „bătaie cu flori”.

Înscrierile la cursuri se fac la contact@victoriei.ro

Mai multe detalii la www.victoriei.ro

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.