Despre absenţa suferinţei şi buddhism, cu Gonsar Tulku Rinpoche

Despre absenţa suferinţei şi buddhism, cu Gonsar Tulku Rinpoche

Ne antrenăm mintea pentru a obţine foarte multe lucruri: o diplomă, un post mai bun, o mai bună cunoaştere a unui domeniu sau perfecţionarea într-o pasiune pe care o avem. Puţini însă înţelegem că e nevoie să ne “antrenăm” mintea şi pentru a deveni mai buni, pentru a arăta compasiune, pentru a fi fericiţi şi a ajuta şi pe alţii să fie fericiţi. Poate că o modalitate de a ne regândi priorităţile, de a încerca să aflăm ce e mai important pentru mintea şi sufletul nostru, e să ascultăm cuvintele unor oameni care, prin viaţa şi exemplul lor, ne pot arăta o altă cale.

Acesta este unul dintre motivele pentru care ne bucurăm să susţinem revenirea la Bucureşti a Venerabilului Maestru Gonsar Tulku Rinpoche, între 4 şi 6 septembrie.

Pe scurt, iată câteva detalii despre programul prelegerilor şi evenimentelor din acel weekend:

Vineri, 4 septembrie, la ora 19:00, va avea loc o conferinţă publică. Intrarea este liberă, dar cine doreşte să contribuie poate să facă o donaţie. Conferinţa va fi transmisă live stream pe www.rabten.ro

Sâmbătă şi duminică, 5-6 septembrie, între 9:30 şi 18:00, vor avea loc prelegeri cu tematica „Cele Patru Adevăruri Nobile”, la Centrul Seeds for Happiness (Fabrica de Chibrituri nr. 16, Sect 4). Taxa de participare este de 150 RON/2 zile sau 80 RON/zi. Se acordă de asemenea şi burse de participare gratuită!

Mai multe detalii pot fi găsite aici. Pentru înscrieri vă rog să contactaţi organizatorii la adresa: info@rabten.ro sau să accesaţi formularul de înscriere de aici. Evenimentul este organizat de Asociaţia Rabten Compassionate Wisdom.

“În buddhism se vorbeşte adesea despre Nirvana, însă de multe ori percepem acest termen cu conotaţii diverse, abstracte sau cu preponderenţă mistică. Totuşi, dacă cercetăm rădăcina cuvântului descoperim că înseamnă doar ”dincolo de suferinţă” sau ”absenţa suferinţei”. În cadrul acestei întâlniri, Venerabilul Gonsar Tulku Rinpoche va împărtăşi din cunoaşterea sa vastă şi profundă, ajutându-ne să înţelegem perspectiva buddhistă asupra suferinţei şi, îndeosebi, să descoperim remediul care ne va conduce dincolo de suferinţă, pentru a trăi o viaţă fericită în armonie cu sine şi ceilalți.” – extras din comunicatul de presă.

web-afis-gonsar Rinpoche la bucuresti-2015

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.