Recomandări calde pentru timp liber, minte, suflet, buzunar, familie si ceilalți (3)

Recomandări calde pentru timp liber, minte, suflet, buzunar, familie si ceilalți (3)

Deși este migălos și mâncător de timp, obiceiul acesta de a mă uita după cele mai frumoase evenimente, chiar dacă știu că nu voi putea participa la toate, îmi face bine și îmi aduce aminte că nu sunt numai rele prin orașele astea aglomerate ale noastre, Bucureștiul fiind campion. Insist totuși să mă completezi și să mă ajuți, dacă vezi că am ignorat ceva important sau dacă ești din alt oraș și știi mai bine ca mine ce se anunță pe la tine prin urbe. Mai jos ai lista mea, apoi liber la comentarii și completări!

În București

Noaptea cercetătorilor – 25 septembrie. Pentru copii, dar și pentru adulți, în București și alte orașe din țară. Mai multe detalii cred că pot fi găsite pe facebook.

Nocturna bibliotecilor – 25 și 26 septembrie. Pornind de la tema ”Citadela Cărților”, în intervalul 18.00 – 02.00, pe 25 și 26 septembrie, sunt programate evenimente interesante şi surprize pentru publicul de toate vârstele, în spaţiile Bibliotecii Naționale și Bibliotecii Metropolitane.

Festivalul medieval Curtea Domnească – 25-27 septembrie. Parade, tir, activități pentru copii și altele.

Organic Days – 26-27 septembrie, Grădina Verona și Grădina OAR.

Nu uita! LumeaMare sărbătorește 6 ani cu Povești din LumeaMare aniversare, pe 27 septembrie. Detalii aici.

Animest – 2-11 octombrie, unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animație din Europa, ajuns la ediția cu numărul 10.

Hip Trip Travel Film Festival – 8-10 octombrie, tema acestei ediții este India.

Bucharest Art Week – 9 – 16 octombrie. Cea de-a doua ediție a Bucharest Art Week va avea tema ”Laughter and Forgetting” / ”Râs și Uitare” plecând de la cartea omonimă a renumitului scriitor ceh Milan Kundera. Vor fi șapte zile de evenimente și manifestări artistice multi-sit cu intrare liberă, în spații culturale din capitală (precum: Biblioteca Națională a României, Studio Horia Bernea – Cinema Muzeul Țăranului, Cinematecile Euforie și Union, Galeria Orizont, Atelier 35, Centrul Regional Francofon de Cercetări Avansate în Științe Sociale și altele). ”Laughter and Forgetting” se desfășoară la 25 de ani de la căderea comunismului și nașterea unor noi societăți în Europa Centrală și Estică, astfel că o săptămână dedicată artei sub conceptul cărții lui Milan Kundera vine ca un demers firesc de analiză, în corelație cu o realitate socio-politică preexistentă, așa cum scrie pe website-ul organizatorilor.

Anul acesta, Bucharest Art Week beneficiază și de platforma educațională asociată Arta te cheamă!, prin intermediul căreia organizatorii vor oferi publicului tururi ghidate, cursuri de artă contemporană și acces la conferințe și workshop-uri – toate gratuite, cu înscriere prealabilă pe site-ul www.bucharestartweek.eu. Proiectul este finanțat de ArCuB și Primăria Municipiului București.

În LumeaMare

Sibiu – Zilele Mocăniței – 26 – 27 septembrie. Cu Transilvanian Brunch la Ferma Școală Cornățel (la care cred că s-au epuizat locurile), plimbări din oră în oră cu mocănița și târg meșteșugăresc. Merită mers, noi am fost pe acolo și tare mult ne-a plăcut (a se vedea aici)

Zilele Mocanitei

ClujExpoziția Our body – universul interior, eu n-am fost la ea în București și, chiar dacă nu sunt nici pro, nici contra, nu cred că aș vrea să o văd. Tu decizi.

Timişoara, expoziţie foto „Thailanda- Țara Surâsului” – 21 – 29 septembrie 2015, organizată de  Autoritatea pentru Turism a Thailandei (TAT). Expoziţia va fi accesibilă publicului în zona Spitalului Militar din Timișoara. 

Italia, Alba (Piemont)Festivalul trufelor albe – 10 octombrie – 15 noiembrie. O nebunie, odată și odată trebuie să mergem acolo.

Pentru sufletul, mintea și curiozitatea ta

Cursul de fotografie pentru avansați, de luni 28 septembrie, la RGB Photography

The Power of Stoytelling – 9-10 octombrie. Anul acesta ne vedem acolo, dacă vii și tu. Eu sunt sigură că voi avea multe de învățat.

Pentru buzunarul tău

Bilete de avionQatar Airways are reduceri până pe 27 septembrie, aruncă un ochi pe site.

Pentru familia ta

Bucharest Science Festival – are loc între 25 septembrie – 4 octombrie și este organizat de către Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) împreuna cu Centrul de cursuri pentru părinți Parentime. Un festival interesant și provocator atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, cei care de cele mai multe ori nu au avut șansa să afle cât de fascinantă este știința. Află mai multe aici.

Brașov, DOR – expoziție interactivă pentru copii – 1 – 15 octombrie. |Pe parcursul acestei expoziții copiii vor exersa: cusutul, țesutul, torsul și alte îndeletniciri, totodată vor cunoaște istoria obiectelor expuse, cum au apărut, cum au evoluat și cum au schimbat viața oamenilor de-a lungul timpului. Mai mult, copiii vor putea afla cum era copilăria străbunicilor lor, cum se jucau, cum trăiau.

Pentru ceilalți

Lăsăm secțiunea aceasta deschisă special pentru tine, să ne spui ce ai face tu la final de septembrie și început de octombrie pentru comunitate, pentru natură, pentru o viață mai frumoasă alături de cei din jurul tău.

Mulțumesc!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.