Cum a fost la Povești din LumeaMare aniversare

Cum a fost la Povești din LumeaMare aniversare

Duminica trecută am aniversat 6 ani de existență, alături de cititori și bravi povestitori. Așa cum vă amintiți probabil, v-am invitat să vă înscrieți și să aduceți o poveste de prin LumeaMare, dorindu-ne ca la această ediție să vă dăm și vouă șansa (și o încurajare spre a face pasul) de a împărtăși experiențele voastre de călătorie. Primii curajoși care s-au înscris au fost, de fapt, curajoase. Se simt fetele mai confortabil cu vorbitul în public? Poate că da. Sunt în general doamnele cele care hotărăsc destinul unei călătorii în cuplu sau în familie? Ei, bine, aici răspunsul este clar DA, o spun statisticile, nu eu. Așadar Anca Argeșiu ne-a povestit despre Sicilia, Andreea Weinerich despre Cape Town, iar Mihaela Canja despre Cuba. Dacă Anca a mai fost la noi la Povești (și tot se plânge de trac), Andreea și Mihaela au fost la prima încercare și eu le mulțumesc mult pentru inițiativă. Așa cum am spus și în timpul evenimentului, de când am lansat aceste întâlniri, acum mai bine de 5 ani, mi-am dorit să încurajez un schimb de impresii, sfaturi și idei, nu să fac show sau să aduc în fața unui public cei mai versați speakeri și călători. Uneori acest lucru se întâmplă, dar nu este scopul Poveștilor din LumeaMare. Coincidența a făcut ca, exact atunci când strigam după povestitori, să primesc un mail de la Sega. Îmi povestea despre proiectele sale, aventuri cu cititorii săi pe urmele cărților, și mă întreba dacă îl pot ajuta să le comunice către cititorii noștri. I-am propus să povestească el însuși despre asta, la aceasta ediție. Lucrurile s-au legat frumos așa că în a doua parte a evenimentului am povestit eu și cu Alex despre sublim, adică traseele și via ferratele din Dolomiți, apoi Sega despre cutremurul din Nepal și itinerariul pe care îl urmează, alături de cititori. Iată că am avut povești de pe mai multe continente și experiențe mult diferite între ele. Așa și trebuia, la o ediție aniversară. Nu am avut timp să montam câteva secvențe din ceea ce am filmat, dar o vom face la un moment dat și vom da de veste, pentru cine vrea să afle mai mult despre ce s-a discutat și povestit. Îți arătăm deocamdată câteva imagini, atât cât s-au putut face în condiții de lumină mai puțin prielnice.

Mulțumim încă o dată partenerilor care au susținut tombola tradițională: RGB PhotographyS.E.R.V.EBooks Express și, nu în ultimul rând, gazda noastră, Journey pub & moreAm oferit un curs de photoshop, vinuri bune, cărți interesante, invitații la masă și alte suveniruri de prin călătoriile LumeaMare. Să tot vii la Povești din LumeaMare! Iar noi am primit cel mai frumos cadou, poveștile frumoase care au curs, donațiile care știm că au venit din suflet și prezența voastră în sală.

Îmi voi dori, ca de obicei, să aflu părerile celor care au participat, așa că invit pe toată lumea să lase o vorbă despre cum s-a simțit, ce a fost bine și ce a fost rău, cum și-ar dori să fie altădată și ce așteptări există pentru edițiile următoare. Ne gândim să revenim la povești concentrate pe o temă anume, o destinație sau un mod de a călători, așteptăm însă cu mintea deschisă feedbackul și părerile celor care ne-au fost aproape în acesstă lungă și frumoasă zi de duminică.

Povesti-LumeaMare-07937

Povesti-LumeaMare-07938

Povesti-LumeaMare-07947

Povesti-LumeaMare-07949

Povesti-LumeaMare-07961

Povesti-LumeaMare-07963

Povesti-LumeaMare-07970

Povesti-LumeaMare-07973

Povesti-LumeaMare-07975

Povesti-LumeaMare-07982

Povesti-LumeaMare-08004

 

Povesti-LumeaMare-08014

Povesti-LumeaMare-08015

Povesti-LumeaMare-08017

 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.