Recomandări calde pentru timp liber, minte, suflet şi vacante (6)

Recomandări calde pentru timp liber, minte, suflet şi vacante (6)

Cu toate necazurile care au apărut în lumea noastră mare, nu m-am mai simţit în stare să caut şi să recomand diverse evenimente. Am preferat să-mi iau un răgaz şi mă gândesc cum putem face noi mai bine ceea ce facem, pentru a contribui, cu oricât de puţin, la o lume mai bună. Acum ne adaptăm sau ne revenim, încet, aşa că iată câteva noutăţi şi recomandări, atât din casă, cât şi din afară:

În primul rând, am lansat, împreună cu Alexandru, blogul nostru de fotografie – ID Studio. Dacă nu l-ai văzut încă te invităm să o faci şi, de ce nu, să ne urmăreşti şi pe pagina de facebook cu acelaşi nume.

În weekendul acesta eu şi Alexandru împlinim 15 ani de când ne-am hotărât să spunem DA şi să dăm cu subsemnatul că vom rămâne împreună. Am rămas şi am spus DA la multe alte provocări frumoase, în toţi aceşti 15 ani. Am hotărât să fim nişte romantici până la capăt şi să ne sărbătorim la Casele de oaspeţi din Cincşor, un loc care promite să fie pe măsura aşteptărilor noastre, aşa că promitem şi noi să transmitem impresii în direct, dacă ne vei urmări pe facebook. (actualizare: ai aici impresiile și poveștile noastre de la Cincșor)

Din seria “putem face ceea ce facem maj bine”, m-am hotărât să încerc să creez un grup de persoane pasionate de scris. Nu există restricţii de vârstă, sex, stil abordat sau experienţă. Totuşi, vor fi câteva reguli şi practici, precum şi o minimă implicare a membrilor. Întâlnirile vor avea loc luni seara, la două sau trei săptămâni. Se vor discuta noţiuni teoretice, se vor citi texte personale, se va scrie ceva pe loc şi se vor da teme pentru întâlnirile următoare. Membrii se vor ajuta între ei, în funcţie de timpul liber şi afinităţi. Mai multe detalii pot oferi tuturor celor care doresc cu adevărat asta, în privat.

Cam atât de la noi, să trecem acum la alte idei. Găseşti mai jos recomandările lunii noiembrie pentru Bucureşti, dar şi câteva idei de vacanţă, atât în România cât şi peste ocean. Nu uita că poţi să adaugi şi propriile tale recomandări, într-un comentariu.

Evenimente din Bucureşti în luna noiembrie

Cele mai frumoase cărți din România, expoziţie deschisă publicului la Biblioteca Națională a României până în aprilie 2016. Expoziția cuprinde cele 34 de cărți finaliste într-un concurs de design de carte și o selecție de cărți frumoase pentru copii din Franța.

poze carti premii_mic (1)

Gaudeamus, târgul de carte – 18-22 noiembrie, Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti

Târg #dinBasarabia 27 noiembrie, Muzeul Ţăranului Român.

Cursul de fotografie de la RGB Photography – începe din nou în 25 noiembrie, poate doreşti să o iei pe acest drum. Nu uita că până la finalul săptămânii avem şi noi un concurs, la care poţi câştiga un loc.

Teatrul Masca propune, la final de lună:  PARAPANGHELOS – vineri 27 noiembrie, ora 19.00 sau luni 30 noiembrie, ora 15.00, Cafe Teatru; sâmbătă VICLENIILE LUI SCAPINO – 28 noiembrie, ora 19.00; CĂSĂTORIA – duminică 29 noiembrie, ora 19.00; COMEDIANȚII – luni 30 noiembrie , ora 19.00, Cafe teatru; Fior D’Amor in Bucuresci – marti 1 Decembrie, ora 19.00.  Bilete aici.

Teatrul de Artă recomandă, din programul lunii noiembrie – spectacolele DURERI FANTOMĂ – vineri, 27 noiembrie, ora 20.15 (nerecomandat sub 16 ani) şi ŞI VENI BĂRBATUL LA FEMEIE – sâmbătă, ora 19.15, urmat de un concert al Mariei Răducanu. Bilete aici.

Afis_Si veni barbatul la femeie Afis_Dureri fantoma

Pentru lista ta de călătorii, recomandări din Asociaţia de Ecoturism din România

Fotograful Mihai Moiceanu organizează între 23 ianuarie şi 8 februarie 2016 o tură foto deosebită în, citez: “Four Corners, locul in care granitele a patru state americane formeaza un punct de maxima atractie datorita densitatii de parcuri naturale, monumente ale naturii, peisaje extraordinare: Monument Valley, Platoul Colorado, Canyon de Chelly National Monument. Acestea sunt o parte din locurile pe care le vom fotografia, admira sau parcurge. Alaturi de acestea sunt o alta serie de “celebritati”: Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion, Lake Powell, Arches, toate avand o rezonanta aparte pentru amatorii de peisaj, locuri “must see” pentru “outdoor photographer”. Le vom parcurge pe jos, in scurte ture de trekking sau cu SUV-urile atunci cand distantele sunt considerabile. 17 zile de peisaj ca-n vis.” Dacă eşti interesat, ai mai multe detalii aici. Eu te tentez cu trei fotografii făcute de Mihai Moiceanu, una pe coperta acestui articol, două mai jos:

Mihai Moiceanu 3
Foto: Mihai Moiceanu, Photo Tour
Mihai Moiceanu 2
Foto: Mihai Moiceanu, Photo Tour

Dacă nu vrei să pleci atât de departe, iată şi o listă de idei pentru vacanţa de iarnă 2015 – 2016, în EcoRomânia:

Țara Dornelor, aflat la granița a vechi imperii, are o carte de vizită impresionantă: ţinutul este înconjurat de munţi iar modul de viaţă este încă tradițional. Munții au poveşti vechi de milioane de ani, scrise pe formațiuni de lavă, cu peisaje rar întâlnite în ţara noastră. Formațiunile geologice de la 12 Apostoli și Pietrele Roșii, Vârful Pietrosul Călimanilor sau Tinovul Poiana Stampei sunt câteva dintre reperele acestei zone.
Mai multe informații găseşti pe website-ul www.taradornelor.ro
Activități ecoturistice disponibile: drumeție, observarea faunei și a florei, turism ecvestru, mountain biking, schi de tură, rafting pe Bistrița.

Băile Tușnad și împrejurimile, recomandate pentru o cură de întinerire, la trup și suflet. Zona este bogată în miraculoase izvoare de ape minerale, cu puteri tămăduitoare. Poți colinda, la pas sau pe bicicletă, pe sub brazi răcoroși, până la singurul lac vulcanic din ţară, lacul Sfânta Ana. Te vor primi mici cetăţi ţărăneşti fortificate, conace şi case nobiliare din perioada medievală. Bucură-ți simțurile cu deliciile culinare cu iz unguresc.
Mai multe informații găseşti pe website-ul www.bailetusnad.info.ro
Activități ecoturistice disponibile: drumeție, observarea faunei și a florei, mountain biking, tururi culturale.

Zărnești – Piatra Craiului: castel de calcar și pădure, Parcul Național Piatra Craiului cheamă cu voci misterioase iubitorii de munte, pe cărări cu lanțuri, pe lângă avene, prin peșteri și pe grohotișuri înșelătoare, iar răsplata minunată de pe creastă îi lasă mereu fără răsuflare. Vedetele locului apar în cale: capra neagră, garofița Pietrei Craiului, floarea de colț. Măgura, Peștera și Zărnești sunt cele mai importante locuri de popas și găzduire, unde mesele cu produse proaspete, din zonă, sunt un deliciu obișnuit.
Mai multe informații găsiți pe website-ul www.eco-romania.ro
Activități ecoturistice disponibile: drumeție, observarea faunei și a florei, mountain biking, tururi foto, schi de tură, drumeție cu rachete de zăpadă, tururi culturale.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.