Prima mea zi de primăvară

Prima mea zi de primăvară

Primăvara nu vine atunci când spune calendarul. Nu vine nici când iese primul ghiocel, nici odată cu mărţişorul. Pentru mine, primăvara vine într-o zi cu soare în care mă hotărăsc că e prea frumos ca să stau acasă.  Primăvara a venit pentru mine, chiar ieri. Aceasta este o fotodeclaraţie de fericire, aşa cum n-am mai făcut de mult. După ce-ţi voi povesti şi îţi voi arăta cum am petrecut ziua, vei înţelege de ce.

Mă trezesc în fiecare dimineaţă la 6. Fac un ceai şi prima oră, cel puţin, o dedic scrisului. Peste ritualul acesta nu am trecut. Însă am modificat programul meu obişnuit de lucru atunci când am decis că trebuie să ies şi să mă bucur de soarele de afară, fără vreun scop precis. Am continuat aşadar cu o ciocolată caldă şi poveste cu o prietenă, Ina. Apoi am mers în Herăstrău, unde am făcut câteva fotografii, dar mai ales m-am bucurat de vremea bună şi de ceea ce am văzut. Lacul era încă îngheţat şi diverse vieţuitoare îşi căutau ceva de mâncat, prin puţinul disponibil în jur, se încălzeau, se piguleau, îşi făceau curte sau se plimbau prin ochiurile de apă.

Herastrau-8309

Herastrau-8320

Herastrau-8323

Herastrau-8334

Pe la prânz mi s-a făcut şi mie foame, aşa că am făcut popas pe o bancă, cu o punguţă de castane în mână şi un porumb copt care a insistat să intre în toate spaţiile dintre dinţi. Acelaşi meniu se pare că îl încerca şi o veveriţă stufoasă, în copacul de alături. Un avocat, ceva mai încolo, vorbea aproape strigând despre proceduri şi formulare, ignorând veveriţa, soarele şi liniştea din parc.

Herastrau-8374

Herastrau-8477

Herastrau-8507

Herastrau-8482

Herastrau-8458

Herastrau-8511

Apoi am băut un ceai cu Oana de la CarpatBike, făcând planuri de biciclit pentru anul acesta.

Iar la final de zi am pornit spre casă, unde, la călduţ şi cu un alt ceai bun alături, am citit până când a venit Alex şi a gătit ceva delicios pentru cină. Nu-ţi arăt ce pentru că la asta nu am făcut poză şi nici nu aş vrea să transform fotodeclaraţia de fericire într-o fotodeclaraţie de mâncăcioşi 🙂

Herastrau-8285

Herastrau-8274

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.