Bike&Wine şi doza de creativitate

Bike&Wine şi doza de creativitate

 

Creativitatea înseamnă uneori o idee sau o pasiune pe care nu o ţii doar pentru tine.

Carpat Bike a crezut că asocierea unei plimbări cu bicicleta pe drumurile vinului, însoţită de o veselă degustare la o cramă, ar putea fi interesantă pentru câţiva pasionaţi şi cunoscători. Aşa s-a născut Bike&Wine, iar prima ediţie din 2016, ţinută pe 10 aprilie, a strâns participanţi peste aşteptări, suficienţi cât să umple curtea cramei Rotenberg cu biciclete colorate, de tote tipurile şi pentru toate vârstele.

Bike-Wine-0635

Bike-Wine-0649

Bike-Wine-0650

Bike-Wine-0655

Bike-Wine-0025

Bike-Wine-0069

Bike-Wine-0078

Bike-Wine-0125

Creativitatea este o extensie naturală a entuziasmului nostru, spunea Earl Nightingale. Pot confirma că în acea zi am văzut mulţi oameni creativi, pedalând cu entuziasm, singuri, în cupluri, în grupuri  sau alături de cei mai mici şi mai curajoşi dintre toţi: copii, de la bebeluşi în scăunel până la copilaşi de câţiva anişori, pe propriile biciclete.

Bike-Wine-0812

Bike-Wine-0818

Creativitatea nu înseamnă doar să găseşti un lucru, ci să şi faci ceva din el după ce l-ai găsit, mai spunea James Russell Lowell. Carpat Bike a făcut ceva cu ideea şi a organizat foarte bine totul, în ciuda grupului numeros. Rotenberg nu s-a limitat la a contempla strugurii, ci a creat vinul pe care noi l-am degustat, a încercat, a îndrăznit – a fost pentru prima dată când am gustat un vin alb cu gust de roşu (Merlot vinificat în alb) şi, chiar dacă papilele mele au avut nevoie de un moment de adaptare, în cele din urmă m-am obişnuit şi l-am apreciat pentru ceea ce era: un gest creativ.

Bike-Wine-0710

Bike-Wine-0726

Bike-Wine-0731

Bike-Wine-0742

Bike-Wine-0104

Creativitatea se manifestă atunci când iei ceva cunoscut, obişnuit, şi-l transformi în ceva senzaţional. Lucru înfăptuit în eclerele de la French Revolution – pe care ne-am fi bătut, dacă nu ne-ar fi fost jenă de copiii care erau de faţă.

Bike-Wine-0750

Bike-Wine-0752

Creativitatea înseamnă uneori alegerea de a risca, de a ieşi din zona de confort. Aş fi putut să fac poze clare, cu apoape toţi participanţii. Dar am decis să risc un panning, să încerc să prind mişcarea şi bucuria acelei zile, chiar dacă ştiam că nu am nici obiectivul potrivit, nici suficientă experienţă în aşa ceva. N-am fost mulţumită de rezultat, dar ceva, ceva, tot a ieşit, măcar pentru amintire.

Bike-Wine-0150

Bike-Wine-0164

Bike-Wine-0168

Bike-Wine-0190

Bike-Wine-0200

Bike-Wine-0204

Bike-Wine-0208

Bike-Wine-0213

Bike-Wine-0228

Bike-Wine-0246

Bike-Wine-0259

Bike-Wine-0297

Bike-Wine-0303

Bike-Wine-0320

Creativitatea este o obişnuinţă, spunea Twyla Tharp. După ea, creativitatea se obţine prin obiceiuri bune de lucru, prin repetiţie mai ales. Bike&Wine continuă, cu alte ediţii. Weekendul acesta lista e deja închisă, dar se pregăteşte încă o ieşire, pe 28 mai, cu vizită la Crama Lacerta. Poate te tentează şi pe tine să fii creativ.

Avertisment: degustare de vin nu înseamnă beţie. Nu recomand niciunui participant la trafic, chiar şi pe bicicletă sau pe drumuri  puţin circulate, cum sunt cele din Dealul Mare, să bea paharele până la fund, ca la petrecere. Vinul bun trebuie gustat şi apreciat, în cantităţi mici. Pe de altă parte, orice formă de mişcare în aer liber trebuie practicată entuziast, cât mai des, pentru o minte sănătoasă gata să se încarce cu doza de creativitate atât de necesară în orice pasiune sau meserie.

Odată devenită obişnuinţă, creativitatea nu se uită, e ca mersul pe bicicletă!

Bike-Wine-0355

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.