Elefantul mov și WiFi-ul (P)

Îmi dați și mie parola de WiFi?

V-o dau, dar să știți că nu merge netul.


Ah, de ce ai închis ușa?

Ca să nu intre elefantul mov. Cum adică de ce? Trebuie să stăm cu ea deschisă?

Hai măi, tocmai urcam niște poze, când ai închis-o am pierdut conexiunea.


Călătoresc pentru a scrie și scriu pentru a călători. Sunt două activități care, în cazul meu, nu pot fi separate una de alta. Iar accesul la internet mă ajută să îmi pot continua activitatea pe oriunde m-aș afla. Cu condiția să fie. Am avut atâtea dialoguri ciudate de-a lungul timpului, că am ajuns să cred că WiFi-ul e un fel de fantomă pe care, deși se știe că e acolo prin casă, nu toată lumea o vede și o înțelege. Dacă ceri la recepție un elefant mov cu parfum de iasomie, cred că ai o șansă mai mare să îl obții, decât o promisiune fermă că vei avea în cele din urmă și acces la net. Îmi aduc și acum aminte cum, pe la începuturile acestui blog, mă luptam să postez ceva dintr-o pensiune în Austria, într-o perioadă în care internetul era pasăre rară și foarte lentă pe acele meleaguri. Modemul care emitea semnalul era sechestrat undeva într-o cămară dintr-un subsol și bătea până la ușa acesteia și foarte puțin după. Proprietarii, amabili, mi-au adus un scaun lângă ușă și acolo mi-am petrecut toată seara, făcând în două ore ceea ce acasă aș fi putut termina în treizeci de minute cel mult. Nu o dată a trebuit să îmi asum costurile mari pentru transferul de date în roaming, doar pentru a-mi rămâne timp și pentru a mă bucura de vacanță. Nu spun ce facturi mi-au venit uneori la telefon, din motive de urgență sau din pură neglijență – da, mi-am uitat datele mobile deschise în străinătate, nu vrei să știi ce însemna asta în cifre acum niște ani buni.

Din fericire tehnologia progresează, tarifele scad, iar Vodafone, la care sunt de când s-a inventat telefonia mobilă în România, a lansat în sfârșit opțiunea Bye-Bye WiFi!

Bye Bye WiFi!
Bye-Bye WiFi!

Opțiunea aceasta poate fi activată odată cu încheierea sau reînnoirea unui abonament și vine cu un pachet de beneficii menite să te scape de grija de a căuta în permanență conexiune: trafic gratuit nelimitat de internet în țară și în străinătate, timp de două sau trei luni, în funcție de tipul de contract (Super Red, Red și Smart), precum și beneficii duble de date, voce și SMS în roaming. Toate informațiile de care ai nevoie, legate de  #ByeByeWiFi, pot fi consultate pe pagina www.vodafone.ro/byebyewifi.

PS: Data viitoare când ajung la o pensiune, fac și proba cu elefantul! Nu de alta, dar dacă net am, cu ceva tot trebuie să îi încurc pe cei de la recepție!


Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.