Vacanță în familie (2)

Îmi dau seama că mi-am asumat o sarcină grea, aceea de a alege doar o fotografie dintr-o zi ce poate fi plină de locuri și momente faine. Dar e un exercițiu bun și o decizie ce mă obligă să fiu disciplinată și totodată să nu petrec foarte mult timp la computer.

Ieri am umblat prin Țara Hațegului, după dinozauri, vulcani și daci. L-am văzut pe balaurul bondoc (Geoparcul Dinozaurilor), am făcut o drumeție prin pădure, pe dealuri vulcanice, iar spre seară am căutat comori pe la Ulpia Traiana Sarmisegetuza. Dintre toate, am ales pentru tine o căsuță care ne-a plăcut tare mult, pe numele ei Casa Vulcanilor. Mergând spre ea am trecut puntea timpului și am aflat mai multe despre ceea ce a fost acum foarte mult timp Țara Hațegului: o insulă.

Profit de aceasta ocazie să îți spun că în weekendul acesta (22-24 aug) are loc Festivalul Dinozaurilor în Țara Hațegului, iar, dacă asta e prea din scurt, de pe 29 până pe 31 iulie are loc Festivalul Roman Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

Vacanta-in-familie_DSC6138

Vacanță în familie e o serie de fotografii, câte una pe zi, postate la cald din vacanța noastră de vară, în perioada 18 iulie-3 august 2016.

 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.