Concurs foto: câștigă un curs și o diplomă de fotograf!

Actualizare: acest concurs s-a încheiat, iar câștigătorul este:

Bambu Raul Gabriel

Felicitări câștigătorului, cât și celor care i-au urmat destul de aproape ca punctaj, în urma votului juriului (lista este în ordine alfabetică, nu în ordinea punctajului, nu am pus diacritice ca sa nu greșesc):

 • Alexandru Tatiana
 • Caltut Eduard
 • Canura Marius Eduard
 • Dima Constanta Melania
 • Dumbrava Ioana
 • Herta Alexandra
 • Ursache Dorin
 • Zidaroiu Andrei

Aici pot fi văzute 7 dintre cele 9 fotografii finaliste: 7 de-acasă, ediția 1

Mulțumim tuturor și multă lumină bună!


Poate că îți dorești de mult să înveți să te folosești la maxim de ceea ce poate și știe să facă aparatul tău foto. Poate să vrei să vii acasă, din vacanță, cu fotografii mult mai bune față de ceea ce ai reușit până acum. Sau poate că ești deja destul de bun și visezi să faci din pasiunea ta o meserie sau o afacere, situație în care nu ți-ar strica o diplomă. Ei bine, avem o veste bună pentru tine, în orice categorie te-ai încadra. Nu-ți putem promite diploma, pentru asta e nevoie de perseverența și implicarea ta, dar te putem ajuta să faci pașii necesari pentru a o obține. RGB Photography și LumeaMare îți oferă șansa de a câștiga un loc gratuit la Cursul de fotografie care începe în data de 29 martie 2017, un moment ideal al anului, atunci când natura îți dă mii de motive să ieși ieși cu aparatul foto la vânătoare. Va fi una dintre cele mai frumoase experiențe din viața ta, ai să vezi. Este cursul pe care eu l-am făcut, mi-a plăcut la nebunie și mi-a deschis un nou drum. Află mai departe ceea ce poți face pentru a participa la acest concurs.

Tema concursului

#ecoRomânia

Ce ai de făcut? 

Trimite-ne o singură fotografie în care ne arăți România prin ochii tăi. Nu contează anotimpul sau locul pe care l-ai surprins, contează însă mesajul. #ecoRomânia este criteriul de care noi ne folosim atunci când alegem să ieșim în natură, să folosim mijloace alternative și nepoluante de transport (bicicletă, cal, barcă), să susținem comunitățile locale, să mâncăm produse tradiționale și să cunoaștem oamenii locului. Tu alegi cum vei ilustra această idee, dacă va fi un peisaj din natură, un crâmpei rural, un portret, surprinderea unui obicei sau a unui meșteșug. 

În plus, mai ai de îndeplinit câteva condiții pentru a câștiga cursul de fotografie:

 • Te abonezi la newsletter
 • Trimiți o singură fotografie respectând tema concursului până cel mai târziu marți, 14 martie 2017, ora 23:59, pe mailul noutati at lumeamare punct ro. 
 • Fotografia trebuie să îți aparțină, nu poți participa cu imagini realizate de altcineva.
 • Nu contează aparatul foto folosit la realizarea imaginii, dar fotografiile neclare vor fi automat descalificate.
 • Împreună cu imaginea te rugăm să ne trimiți, în mail, o scurtă descriere a imaginii și datele tale de contact (telefon si mailul cu care te-ai abonat, dacă este altul decât cel de pe care ne scrii)
 • Fotografia poate fi prelucrată, dar, la cerere, trebuie să fii capabil să ne trimiţi imaginea originală, aşa cum a ieşit din aparat. Dacă nu răspunzi la comunicările sau cererile noastre, trimise pe mail, în cel mult 24 de ore, vei fi descalificat. Concursul are o perioadă scurtă de desfăşurare şi nu putem să îţi acordăm mai mult timp.

Câștigătorul ce se va bucura de un loc la cursul de fotografie va fi ales de un juriu alcătuit din reprezentaţii LumeaMare și RGB Photography şi va fi anunţat vineri, 17 martie 2017.

Important!

Nu suntem responsabili de mailurile care nu ajung la timp sau sunt incomplete, din motive care nu ţin de noi sau de diferenţele de fus orar. Participarea trebuie să îndeplinească toate condițiile pentru a fi validă, așa că, înainte de a trimite fotografia, te rugăm să mai verifici o dată dacă:

 1. ești abonat la newsletter
 2. ai disponibilă și fotografia originală, așa cum a ieșit din aparat
 3. ai atașat o singură fotografie (nu ne pune pe noi să alegem, dacă vrei să nu fii descalificat), o descriere și datele tale de contact
 4. fotografia este clară
 5. fotografia respectă tema concursului
 6. te-ai încadrat în timp
 7. ești disponibil/ă în perioada 29.03.2017 – 16.06.2017, în fiecare miercuri și vineri între orele 19.00 – 22.00. Pentru a obține diploma, atât prezența este importantă, cât și realizarea temelor pentru acasă. Este un curs serios care solicită timp și implicare.

Costul cursului de fotografie pe care câștigătorul îl va primi cadou este 1900 de lei. Are loc în București și premiul nu poate fi transferat, reportat sau schimbat în contravaloarea lui în bani. Pentru a urma acest curs trebuie să fi absolvit măcar liceul. Prin participarea la acest concurs îţi dai acordul ca fotografiile tale să fie postate pe paginile de facebook LumeaMare, ID Studio (pagina blogului nostru dedicat fotografiei) şi RGB Photography, cu menţionarea autorului, bineînţeles. 7 cele mai frumoase imagini vor fi prezentate și într-un produs LumeaMare surpriză despre care nu putem dezvălui mai mult, deocamdată. Imaginile nu vor fi folosite în alte scopuri fără consultarea și acordul autorilor.

Mult succes!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.