Ți-am lăsat cheia în cutia poștală

Am crezut dintotdeauna în relațiile în care partenerii primesc și oferă în aceeași măsură. Nu am căutat niciodată compania oamenilor care știu doar să ceară, dar nu sunt dispuși să ofere nimic în schimb. Și sunt convinsă că în comunitatea LumeaMare s-au strâns oameni buni, generoși și curioși, călători responsabili care se nu se limitează doar la propria lor plăcere sau informare.

Ușile noastre au fost întotdeauna deschise tuturor, iar plăcerea de a împărtăși din experiențele noastre de călătorie a fost autentică și sinceră. Trăim însă într-o lume în care superficialitatea a devenit normă și gratuitatea un țel, în  care „mi se cuvine” a înlocuit „mulțumesc”. În toți acești ani de când scriem pe LumeaMare am observat că tot mai puțini știu să întrebe, să lase o vorbă sau pur și simplu să fie recunoscători pentru ceea ce au primit. Dar nu am încetat să oferim și știm că în spatele tăcerii se află deseori persoane care merită tot ceea ce facem noi. Aceste persoane sunt toți abonații noștri la newsletter. Sunt cei care au deschis și ei ușa, care ne primesc în căsuța lor poștală și ne citesc de fiecare dată când avem ceva important de spus. Pentru ei am încercat întotdeauna să venim cu ceva în plus, fie că a fost vorba de o invitație cu prioritate la un eveniment cu Povești din LumeaMare, un Ebook oferit gratuit sau o serie de sfaturi despre cum pot deveni călători mai buni. Am încercat să nu deranjăm cu prea multe mailuri și asta va rămâne în continuare o regulă. Tocmai de aceea, am creat o listă separată pentru pasionații de cărți, Clubul Cititorilor Pasionați din LumeaMare, un loc în care doar cei înscriși și cu adevărat interesați vor primi recomandări de cărți și cadouri care îndeamnă la lectură. Iar surprizele nu se vor încheia aici.

Ne vom concentra din ce în ce mai mult pe relația frumoasă pe care o avem cu cei care ne primesc în casa lor, așa cum și noi îi primim în Lumea noastră Mare. Abonații la newsletter vor avea în continuare acces gratuit la conținutul integral al tuturor articolelor și concursurilor de pe blog. Pentru ei am lăsat cheia în cutia poștală.

Actualizare: informațiile din acest articol nu mai sunt de actualitate, poți totuși să te abonezi gratuit la newsletter, aici.

Dacă ești deja abonat, există șansa ca prezența ta pe blog să fie recunoscută automat, cel puțin dacă ne vizitezi mai des (lucrăm încă la partea tehnică, posibil să mai apară modificări). Dacă nu, singurul efort pe care trebuie să-l faci este să introduci adresa de mail pe care primești de obicei mailurile noastre și ai acces automat și direct la tot conținutul blogului.

Dacă nu ești abonat, sunt două etape prin care trebuie să treci: introducerea adresei de mail în câmpul dedicat (vei găsi unde în articole sau în coloana din dreapta pe blog) și confirmarea adresei printr-un click, pe linkul ce va veni la tine în mail. Te sfătuiesc să-ți verifici mereu și folderul spam, se poate întâmpla ca mailul nostru să ajungă acolo, în ciuda faptului că nu am trimis niciodată mailuri nesolicitate.

Nu uita că ai întotdeauna, în toate mailurile primite de la noi, opțiunea de dezabonare. Nu ne dorim nicicum să pleci, dar nici nu te forțăm să rămâi, dacă ceea ce scriem și facem noi nu ți se potrivește.

Cam atât deocamdată, dacă întâmpini probleme sau nu te descurci cu noul sistem, nu ezita să ne scrii sau să ne întrebi! Vom face tot posibilul ca această experiență să fie una plăcută și avantajoasă în primul rând pentru tine!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Administratori şi iniţiatori al proiectului LumeaMare, Roxana, Alex şi Petra alcătuiesc o familie şi o echipă care călătoreşte cât de frecvent poate împreună, practicând un turism responsabil. Roxana și Alex sunt pasionați de fotografie, în plus Roxana desenează (și este sudentă la grafică acum), iar pe Alex nu-l întrece nimeni la gătit. Petra este cea care testează destinaţiile din punctul de vedere al unui copil devenit între timp adolescent.