Călătorii în Nepal, alături de Sega

Sega este autorul romanelor Namaste: Namaste. Un roman de aventuri spirituale în India şi Namaste. Un roman de aventuri spirituale în NepalDespre cărți ți-am mai scris aici, iar dacă ai fost la Povești din LumeaMare, ediția cu numărul 38, ai avut chiar ocazia să cunoști personal și omul, nu doar scriitorul. Omul pe care l-am cunoscut și scriitorul pe care l-am descoperit cu mare entuziasm sunt motivele pentru care fac această recomandare la început de an, chiar dacă sunt nevoită să îmi încalc promisiunea de a nu scrie decât despre experiențele sau produsele pe care le-am încercat personal. Sega e unul dintre puținii autori care nu rămâne închis în paginile cărților lui și își invită cititorii să-l însoțească pe drumurile descoperite de el, în aventuri mai puțin convenționale, poate chiar spirituale și „schimbătoare de viață”. Despre aceste aventuri vreau să îți povestesc astăzi.

Cititorii LumeaMare au 15% reducere

La început de 2018 Sega are mai multe variante de ture în pregătire. Câteva cuvinte despre fiecare vei găsi mai jos, ce vreau însă să nu uiți e că primești 15% reducere dacă spui că ai aflat de la noi și menționezi codul „lumea mare”, atunci când te înscrii sau când îi scrii. Și mai vreau să știi că eu m-aș aventura în oricare din turele de mai jos fără nicio ezitare, dacă s-ar alinia astrele și n-aș avea alte probleme personale ce trebuie rezolvate mai întâi.

Buddha Yatra: 17-30 martie 2018

O călătorie în India și Nepal, prin locurile marcate de trecerea lui Buddha. Călăuză va fi profesorul nepalez Basanta Bidari, fostul arheolog șef din Lumbini, cel care in 1996 a descoperit locul în care s-a născut prințul Siddhartha acum 2.500 de ani. Opțional, călătoria poate continua cu 10 zile de meditaţie într-o mânăstire buddhistă din Nepal.

Sanctuarul Annapurnei: 31 martie – 14 aprilie 2018

O drumeţie în Nepal, pe potecile Annapurnei, până la tabăra de bază Annapurna, 4.500 m. Nu doar o excursie pe un traseu spectaculos, cu de toate, ci și o incursiune în cultura locală.

Aventuri în Nepal, cum scrie la carte: 21 aprilie – 5 mai 2018

Deja tradiţionala călătorie pe urmele celei de-a doua cărţi scrise de Sega, călăuze fiind chiar personajele.

Pe calea lui Buddha: 27 mai – 11 iunie 2018

O călătorie în Nepal până la locul naşterii lui Buddha, urmată de un curs de meditaţie cu durata de 10 zile într-o mânăstire buddhistă din Kathmandu.

Mai multe detalii despre fiecare variantă poți găsi aici și aici. Sper să îți pleacă ideile la fel de mult cum mi-au plăcut mie și, dacă te hotărăști să mergi, să îmi povestești și mie cum a fost.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.