“Războiul” India – Pakistan din fiecare după amiază

Unul dintre cele mai faimoase, dar şi sângeroase conflicte de pe harta lumii este între India şi Pakistan. Dureroasa Partiţie din 1948 în urma căruia au murit sute de mii de oameni (unii zic chiar un milion), războaiele din 1965 şi 1971, transformarea celor două naţiuni în naţiuni nucleare, atentatele din ambele ţări şi bătălia care are loc la peste 5000 metri pe gheţarii Himalayei au adus adeseori numele celor două ţări pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume. Slavă Domnului, rivalitatea între cele două naţiuni se transferă şi la nivele mai paşnice, cum ar fi cricketul, dar şi în spectacolul care are loc în fiecare seară pe cel mai mare (şi până de curând singurul) punct de trecere frontieră rutier dintre India şi Pakistan – la Wagah!

Când India s-a despărţit de Pakistan, fertila şi bogata provincie Punjab s-a împărţit în două. Cele două mari metropole ale Punjabului s-au împărţit frăţeşte – Lahore cu palatele s...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Imperator e un tip care lucrează în marketing şi comunicare cam de 15 ani... Travellingul îi ocupă timpul mai demult, de vreo 37 de ani, iar cucerirea meridianelor din afara României de 19 ani. Până acum a fost în 75 de ţări pe 5 continente, iar printre celelalte pasiuni poate enumera istoria, sportul (in general fotbalul) şi alte culturi. În timpul liber, scrie poveşti din locurile prin care a fost pe blogul personal sau in LumeaMare.