India – ţara contrastelor

A trecut cu puţin peste un an de când am depăşit graniţele ţărilor Europene către Asia, în noiembrie 2008. Am vizitat atunci China şi apoi India, două ţări în care nici nu visam să ajung atât de repede.

Dintre cele două, cel mai mare impact vizual, olfactiv şi totodată auditiv l-a adus experienţa indiană. Ceea ce îmi vine în minte în primul rând este sentimentul de uşurare vecin cu panica şi frica, pe care l-am simţit la 2 săptămâni de la revenirea în ţară. Am plecat din India exact înainte de atacul terorist care a avut loc în Mumbai. Un recent reportaj de pe Discovery Channel (sper să nu mă înşel) m-a făcut să retrăiesc sentimentele rămase acolo în sufletul meu de mai bine de un an de zile. Mă uitam şi nu-mi venea să cred că trecusem pe acolo.

E momentul totuşi să fac o precizare. Nu am fost în scop turistic. A fost o oportunitate legată de meseria mea. Dar e evident că mi-am pre...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.