De când am început să scriu despre călătorii am observat că am două modalităţi de lucru: ori am deja povestea în cap, înregistrată moment cu moment, iar eu nu fac decât să o scriu după dictarea amintirilor, ori nu am nici cea mai vagă idee de ce şi cum voi relata dar mă aşez şi îi dau drumul, sperând ca impresiile să curgă odată cu rândurile.

În acestă a doua variantă, abia când am pus titlul acestui articol m-am întrebat dacă există poveşti sau legende despre rouă. La o simplă căutare pe google am şi găsit basme sau obiceiuri tradiţionale care încarcă aceste mici picături de apă cu puteri magice sau terapeutice. Ca să aleg doar câteva exemple, am aflat că roua este adusă de zâne jucăuşe, că zâna florilor se spală cu rouă pentru a nu fi văzută, că roua este pusă pe plante pentru ca gnomii să aibă cu ce să îşi potolească setea, după o noapte de muncă sub pământ; sau că mersul, tăvălitul prin iarba îmbrobonată dar şi tr...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.