Pasărea ascunsă în piatră

Una dintre nenumăratele frustrări pe care le poate avea un părinte în România - şi mă refer la acea pătură de părinţi interesaţi de educarea culturală şi artistică a unui copil, nu doar de cea formală, rigidă şi anostă primită în şcoli - este furnizată de lipsa unor locuri sau programe interactive menite să îi facă pe cei mici să îndrăgească arta în variatele ei manifestări.

Încercări există totuşi. Se mai fac ateliere de creaţie pentru copii (vezi ca exemplu Fundaţia Calea Victoriei), mai apare o Fabrică a spiriduşilor, mai încearcă şi cei de la Muzeul Naţional de Artă al României ceva programe pentru familii. Vă spun însă că nu cred că se pot compara cu ceea ce am găsit prin alte capitale. Şi tocmai ca să demonstrez că am dreptate, la Muzeul Naţional de Artă a ajuns, venind din capitala Franţei, un atelier extraordinar: Pasărea ascunsă în piatră.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.