Rezervaţia de zimbri de la Slivuţ

Cu sute de ani în urmă pădurile Europei erau ocupate de rudele bizonilor americani, zimbrii, animale cu o statură impresionantă, ce aminteşte de un animal mitologic, de mult uitat. Încetul cu încetul aceştia au dispărut în sălbăticie, odată cu creşterea populaţiei continentului. Datorită mărimii şi puterii sale, zimbrul are puţini duşmani naturali în afară de om. Există câteva documente în care sunt relatate atacuri din partea lupilor, însă dispariţia lor se datorează în întregime oamenilor care i-au vânat fără limită. Primele dispariţii au fost semnalate în Galia în secolul VIII, apoi în vestul Europei în secolul XI.  Cel mai mult au rezistat în Transilvania, unde ultimul zimbru a fost ucis în 1790. De atunci zimbrii au supravieţuit în număr mic în captivitate în Polonia, Lituania şi Rusia.

Începând cu anul 1951, zimbrii au fost reintroduşi în sălbăticie în Polonia şi Belarus. Turme de zimbri liberi se află şi în Lit...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Urmărindu-și una dintre pasiuni, Octavia a hotarât să studieze literatura. O altă pasiune, precum și mare iubire, este muntele. De aceea Octavia vrea să ajungă în cele mai îndepărtate si ascunse colțuri ale naturii. Pentru ea, fiecare călătorie făcută este o aventură plină de emoții și impresii puternice ce trebuie împărtășite cu oricine dorește să asculte.