Florenţa: câteva trasee în capitala artelor

Mergând spre Florenţa şi dorind să ne cazăm undeva pentru o noapte am ieşit din autostradă spre Firenzola. Pe hartă era aproape, distanţa în sine nu era mare ci numai plin, plin, de serpentine printre coline înmiresmate cu iarbă fragedă, crânguri şi case răzleţe, un drum bun de weekend dar nu şi pentru noi în acea seară; Michel era foarte obosit, conducea de prea multe ore şi mă "binecuvânta" la fiecare curbă. Numai în Spania, pe un traseu prin, pe lângă şi peste nişte sierre într-o zonă numită "Ţara ceramicii şi a cowboy-lor" am mai trăit aşa o senzaţie vecină cu frica deoarece drumul părea că nu se mai sfârşeşte şi nu prea era circulat.

După multe îmbârligături am ajuns totuşi înainte de căderea întunericului; era o localitate mică de unde nu lipseau piaţa centrală, primăria ca un vechi castel faţă în faţă cu biserica ultramodernă, restaurant şi toate magazinaşele necesare, aşa cum îi stă bine orică...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Gustin Gheorgina (numită de toţi cei dragi Ghiocel) a fost profesoară de limba franceză, a pictat şi a călătorit mult în Europa. Pasionată de lectură şi de călătorii, caută în incursiunile sale prin lumea mare bucuriile pe cate ţi le oferă arta, arhitectura sau frumuseţile naturii.