O descoperire întâmplătoare: Mânăstirea Basarabovo

Am plecat într-o sâmbătă dimineaţă din Bucureşti. Am fost cinci suflete într-o maşină care se îndrepta spre graniţa de la Giurgiu. Urma să fie una dintre acele excursii de o zi în care indiferent cât te zbaţi să iasă totul cum vrei, cineva parcă îţi întoarce toate planurile pe dos. Şi le potriveşte atât de bine încât la finalul zilei poţi spune că ţi-au fost cu mult depăşite aşteptările.

Totul a mers bine până la podul de la Giurgiu. Obişnuiţi cu drumul spre Valea Prahovei, am fost uimiţi de cât de bine se circulă spre sud. Ajunşi la vamă am cerut şi noi un ”bilet” pentru a trece podul. Cum am ajuns pe partea cealaltă a Dunării, am vrut să cumpărăm o vignetă pentru Bulgaria. Ne căutăm cu toţii în buzunare şi scoate banu de unde nu-i. Aveam numai lei. Nicio leva, niciun euro. Interesant cum niciunul dintre noi nu s-a gândit să schimbe bani! Şi aşa începe aventura. Încercăm să negociem cu oamenii aceşti...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Urmărindu-și una dintre pasiuni, Octavia a hotarât să studieze literatura. O altă pasiune, precum și mare iubire, este muntele. De aceea Octavia vrea să ajungă în cele mai îndepărtate si ascunse colțuri ale naturii. Pentru ea, fiecare călătorie făcută este o aventură plină de emoții și impresii puternice ce trebuie împărtășite cu oricine dorește să asculte.