Bisericuţa dintr-un lemn

Asemeni Moldovei, zona Olteniei este celebră pentru mânăstirile sale. Pe drumul național care leagă Râmnicu Vâlcea de Târgu Jiu, călătorul va vedea numeroase indicatoare spre mânăstiri mai mult sau mai puțin celebre, toate având farmecul și povestea lor ce merită descoperite.

Noi am vizitat Bisericuța dintr-un lemn chiar în ziua de Paști, la întoarcerea din minivacanţă organizată cu această ocazie. Îndreptându-ne spre Râmnicu Vâlcea, am văzut indicatorul spre mânăstire și am hotărât să ne abatem puțin de la drum și să vedem despre ce e vorba. Aceasta se află în comuna Frâncești, județul Vâlcea, și este greu de ratat întrucât drumul te aduce chiar în fața intrării.

Bisericuța dintr-un lemn se află la poalele unui deal împădurit. Chiar sub ea a fost ridicată mânăstirea propriu-zisă, cu hramul Nașterea Maicii Domnului, cunoscută mai degrabă drept Mânăstirea dintr-un l...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Urmărindu-și una dintre pasiuni, Octavia a hotarât să studieze literatura. O altă pasiune, precum și mare iubire, este muntele. De aceea Octavia vrea să ajungă în cele mai îndepărtate si ascunse colțuri ale naturii. Pentru ea, fiecare călătorie făcută este o aventură plină de emoții și impresii puternice ce trebuie împărtășite cu oricine dorește să asculte.