Poveşti din LumeaMare ediţia 9 – impresii

Aşa cum e foarte greu să vorbeşti despre tine, o provocare la fel de mare este să vorbeşti despre ţara ta. Îţi e mult mai uşor să îţi organizezi gândurile atunci când trebuie să descrii un mediu mai puţin familiar, un loc pe care îl descoperi pentru prima data, decât atunci când trebuie să îţi descrii propria casă, cea pe care ai văzut-o şi tot văzut-o şi pe care, la un moment dat, ai privit-o cu ochi de turist. Cea pe care ştii că şi ceilalţi au văzut-o, mai mult sau mai puţin… Cam asta s-a întâmplat în proiectul Redescoperă România şi despre asta s-a povestit la cea de a noua ediţie a Poveştilor din Lumea Mare.

Deşi am participat la doua etape în acest proiect, am preferat să nu vorbesc, ştiţi că oricum nu sunt un fan al vorbitului în public şi că prefer să îi las pe alţii, mai pricepuţi ca mine. Poveştile mele sunt de găsit şi vor fi continuate în formă scrisă, iar anul acesta am descoperit şi redescoperit, cu sau fără proiecte speciale, Dobrogea, Maramureşul, dar şi ţinutul copilăriei mele, Moldova.

Revenind însă la ediţia cu numărul 9,i-am avut de această dată alături de noi , ca parteneri, pe Petrom şi agenţia care s-a ocupat de proiect, iLeo, dar şi un important producător de vinuri româneşti, S.E.R.V.E,. Şi de adunat ne-am adunat, ca de obicei, în plăcuta atmosferă a Ceainăriei GreenTea din Bucureşti.

Ne-au povestit Bobby Voicu, Gabriela Pieleanu şi Adrian Mihăltianu. Doru Panaitescu nu a fost atât de absent pe cât credeam, toţi povestitorii l-au pomenit iar pe mail am primit o prezentare cu doar 600 de pagini… pe care bineînţeles că nu am apucat să o vedem!

După ce am râs, am tras la sorţi din bolul cu premii, am mâncat tort  şi am gustat un Terra Romana Chardonnay, vin premiat din portofoliul S.E.R.V.E, am rămas cu senzaţia că am apucat să vorbim atât de puţin despre România! Cum spuneam şi mai sus, a vorbi despre ţara ta nu este la fel de uşor… aşa că probabil vom mai reveni cu această temă, greu de epuizat în doar câteva ore!

Cu acordul povestitorilor vom posta în viitor şi filmuleţele de la eveniment, ştim că mai avem şi ceva datorii de la evenimentele trecute, sperăm să le vină şi lor vremea în curând!

Până atunci vă lăsăm cu poze şi oameni, portrete ale celor dornici să împărtăşească sau să asculte…

Vă mulţumim pentru poveşti, vă mulţumim pentru susţinere, vă mulţumim pentru prezenţă! Şi pe curând! 🙂

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.