Cartierul Coppede – în afara traseelor turistice din Roma

Despre acest mic cartier din Roma nu afli prea multe de pe net şi nici de prin ghiduri, nefind inclus în niciun traseu turistic. Am promis în jurnalul celei de-a treia zile în Roma că îi vom dedica un articol şi o galerie de poze. Şi asta pentru că nouă ni s-a părut ceva special, un loc deosebit de frumos liniştit, o oază rezidenţială cu o arhitectură aparte, plină de originalitate.

Conform wikipedia – singura sursă din care am putut să aflu mai multe detalii (of!) în acest cartier s-au construit 18 palate şi 27 vile iar autorul lor este Gino Coppede.

Născut la Florenţa în 1866, acest arhitect a creat un stil ce îi poartă numele şi, din ce am observat, a proiectat mai multe vile castel şi s-a folosit într-un manieră inedită de simboluri şi elemente din arhitectura medievală sau antică. În Cartierul Coppede observăm utilizarea trave...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.