Zece zile la Roma (3-2)

Ziua 3 - partea 2

Santa Maria Sopra Minerva, Il Gesu şi St Ignazio di Loyola, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi

În prima parte a celei de-a treia zi am fost la biserica San Luigi dei Francesi şi la Pantheon. Continuăm să mergem prin zona Piazza della Rotonda, ocolind Pantheonul prin dreapta. Undeva pe o străduţă mică se vede o altă biserică, St Eustachio, care îmi atrage atenţia prin capul de cerb cu o cruce între coarne. Mai târziu aflu legenda acestuia care spune că în timpul unei vânători, generalului Placidus i s-a arătat un cerb cu o cruce luminoasă între coarne, motiv pentru care s-a convertit la creştinism şi a fost martirizat, în 118.

Nu intrăm ci mergem mai departe, conştienţi că avem deja prea multe biserici pe listă. Între timp, facem ceva constat...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.