Acest articol este inspirat de fapte reale şi conţine impresiile celor două participante la răvăşitul de oi, aka Lori şi Ina :)

Lori:

 - După cum vă spuneam deunăzi, la Bran a avut loc „răvăşitul oilor”. Şi pentru că tot eram în zonă, eu şi Ina am zis să mergem să aruncăm o privire şi să ne dumirim cum stă treaba cu oile răvăşite, pentru că noi aveam în cap nişte imagini foarte hilare despre blânduţele animale purtătoare de lână. Răvăşitul oilor este, de fapt, o sărbătoare tradiţională care marchează sfârşitul anului pastoral, mai precis momentul în care ciobanii coboară oile de la munte şi le înapoiază proprietarilor de drept.

Aşadar, duminică dimineaţa, plecăm spre Tohanul Nou, locul de desfăşurare a evenimentului. La locul cu pricina, agitaţie mare: o mulţime pestriţă de oameni şi an...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Lorena este absolventă de filologie şi lucrează ca traducător. Călătoreşte pentru că îi place să descopere locuri, să cunoască oameni şi să experimenteze lucruri noi. Pentru ea călătoria este o sursă nepreţuită de cunoaştere şi se bucură să îşi împărtăşească impresiile de drum cu alţi călători din lumea mare.