Ce povestim şi ce mâncăm la Cluj

Ştiţi deja că sâmbătă ne vedem la Cluj, pentru o primă ediţie de Poveşti din LumeaMare în acest minunat oraş. Aproape toate detaliile le aveţi deja în anunţul iniţial, acum nu îmi propun decât să vă fac puţină poftă spunându-vă despre ce vom povesti şi arătându-vă ce vom mânca la Camino, prin amabilitatea lui Adi Hădean.

POVEŞTILE:

Daniel va povesti despre civilizaţia, arta şi cultura din Africa sub-sahariană, într-o prezentare care va include exemple şi istorioare din călătoriile sale din mai multe regiuni – despre tradiţii si religii, despre ritualuri şi dansuri, despre triburi şi regate, despre tehnicile traditionale de construcţie şi despre mâncare şi băutură. Prezentarea va fi susţinută de imagini şi câteva obiecte rituale pe care le veţi putea vedea şi atinge.

Claudiu ne va povesti despre un vis devenit realitate – atunci cand a ajuns prima dată la Houston (Texas), la un workshop organizat şi finanţat de către NASA, în Centrul Spaţial Johnson (Claudiu a fost singurul selectat din Europa şi emisfera estică). Pentru el a fost o experienţă aproape religioasă să se afle acolo, vizitând locurile unde astronauţii se antrenau pentru zborurile spre Lună, sa vadă hangarele cu tot felul de dispozitive ce urmau să ajungă pe Lună, să ia parte la discuţiile  despre explorările planetei Venus. Alături de Claudiu lumea mare va deveni şi mai mare sâmbătă!

Foamea de poveşti va fi clar satisfăcută. Iar plăcerea culinară nu va fi nici ea mai prejos, după cum arată şi imaginile!

MÂNCAREA:

Mai sunt câteva locuri aşa că vă aşteptăm la înscrieri. Mai multe detalii aici.

 

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.