Ce povestim şi ce mâncăm la Cluj

Ce povestim şi ce mâncăm la Cluj

Ştiţi deja că sâmbătă ne vedem la Cluj, pentru o primă ediţie de Poveşti din LumeaMare în acest minunat oraş. Aproape toate detaliile le aveţi deja în anunţul iniţial, acum nu îmi propun decât să vă fac puţină poftă spunându-vă despre ce vom povesti şi arătându-vă ce vom mânca la Camino, prin amabilitatea lui Adi Hădean.

POVEŞTILE:

Daniel va povesti despre civilizaţia, arta şi cultura din Africa sub-sahariană, într-o prezentare care va include exemple şi istorioare din călătoriile sale din mai multe regiuni – despre tradiţii si religii, despre ritualuri şi dansuri, despre triburi şi regate, despre tehnicile traditionale de construcţie şi despre mâncare şi băutură. Prezentarea va fi susţinută de imagini şi câteva obiecte rituale pe care le veţi putea vedea şi atinge.

Claudiu ne va povesti despre un vis devenit realitate – atunci cand a ajuns prima dată la Houston (Texas), la un workshop organizat şi finanţat de către NASA, în Centrul Spaţial Johnson (Claudiu a fost singurul selectat din Europa şi emisfera estică). Pentru el a fost o experienţă aproape religioasă să se afle acolo, vizitând locurile unde astronauţii se antrenau pentru zborurile spre Lună, sa vadă hangarele cu tot felul de dispozitive ce urmau să ajungă pe Lună, să ia parte la discuţiile  despre explorările planetei Venus. Alături de Claudiu lumea mare va deveni şi mai mare sâmbătă!

Foamea de poveşti va fi clar satisfăcută. Iar plăcerea culinară nu va fi nici ea mai prejos, după cum arată şi imaginile!

MÂNCAREA:

Mai sunt câteva locuri aşa că vă aşteptăm la înscrieri. Mai multe detalii aici.

 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.