Târgul de Căciun de la Budapesta

Cum ţi-am promis deja în articolul 4+2 motive pentru a iubi Ungaria, aloc un spaţiu special târgului de Crăciun de la Budapesta, pentru a-ţi oferi, măcar prin imagini, o mică parte din atmosfera de acolo. Aflat în piaţa Vörösmarty, mic dar suficient de mare cât să-ţi răpească cel puţin două ore, târgul are foarte multe obiecte ingenioase sau pur şi simplu frumoase, provenind de la meşteşugari, castane, vin fiert, ciolane rumenite şi alte bunătăţuri care te trag de nas. Când am ajuns noi era foarte frig şi aş fi făcut orice numai să nu trebuiască să stau pe afară. Atrasă însă de culori, de porţelanuri, de căciuliţe haioase sau o rochiţă lucrată manual pe care i-am luat-o până la urmă Lumii Mici, nici nu am simţit când am îngheţat bocnă. M-a dezgheţat un vin fiert şi interiorul frumos de la Cafeneua Gerbeaud, locul în care am luat prânzul. Dar asta e altă poveste şi mai bine revin în târg şi las imaginile să vorbească:

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Administratori şi iniţiatori al proiectului LumeaMare, Roxana, Alex şi Petra alcătuiesc o familie şi o echipă care călătoreşte cât de frecvent poate împreună, practicând un turism responsabil. Roxana și Alex sunt pasionați de fotografie, dar pe Alex nu-l întrece nimeni la gătit. Iar Petra este cea care testează destinaţiile din punctul de vedere al unui copil.