Cu Portugalia în suflet

Cu Portugalia în suflet

La Poveşti din LumeaMare despre Portugalia m-am dus cu bucurie şi cu sufletul plin de impresii, sentimente, bucurii, amintiri şi fotografii. Şi cu o prezentare care, în mod miraculos şi inexplicabil, a pierdut o parte bună din ce pusesem şi pregătisem eu acolo, cu tot sufletul meu mare. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns că am, ca de obicei, emoţii când trebuie să vorbesc în faţa unui public, ultima versiune a prezentării a dispărut în neant. Bun, m-am adaptat, m-a ajutat LumeaMică să depăşesc momentele de panică, intervenind hotărâtă peste mine fie că era cazul, fie că nu, am trecut şi peste asta. Am ascultat apoi cu plăcere povestirile partenerilor de drum:

Peter Schmidts – 1001 Adventures

Cezar Dumitru– ImperatorTravel şi

Lucian Radu – 1001 Adventures.

Am revăzut şi retrăit alături de ei momente din Azore sau din Madeira, mi-am adus aminte de parfumul şi dulceaţa vinului bun de Porto şi m-am bucurat sincer pentru că Alex a reuşit să încânte participanţii cu ceea ce a gătit, printr-o concentrare maximă şi o goană nebună, chiar în dimineaţa evenimentului: pasteis de bacalhau, croquete de bacalhau şi pasteis de nata (reţetele în curând, pe blog).  La toate acestea s-au adăugat albume, ghiduri sau ceaiuri de la TAP Portugal România, vinuri portugheze şi taloane de reduceri de la Gala food. astfel încât nimeni nu a plecat acasă fără un cadou. Au descris deja foarte frumos evenimentul Roxana Ilie şi Anca Argeşiu, aşa că vă las să citiţi impresiile detaliate direct de la participanţi, în timp ce eu mai adaug doar mulţumirile mele, ale noastre, pentru că aţi fost alături de noi. Rămân cu Portugalia în suflet şi mă retrag imediat, în spatele câtorva imagini 🙂

 

PS: Aşa cum am anunţat deja la finalul evenimentului, e foarte posibil ca această ediţie să fi fost ultima din „sezon”. Ne aşteaptă drumuri de făcut şi planuri care ne vor ocupa, din fericire sau din păcate (depinde de unde privim), prea mult timp ca să sperăm să reuşim să mai organizăm şi alte ediţii înainte de toamnă. Dar asta rămâne de văzut… Pe curând aşadar, timpul trece atât de repede în LumeaMare!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.