Bucătăria Portugaliei poate fi simplă şi complicată în acelaşi timp. Preparatele sofisticate din restaurantele cu stele Michelin sau preparate simple din localul de peste drum te atrag în aceeaşi măsură.

Cine a fost la Poveşti din LumeaMare despre Portugalia a degustat câteva dintre preparatele clasice din bucătăria lusitană. Articolul este destul de mare aşa că intru direct în pâine.

Pastéis de bacalhau

Nu te grăbi, nu trecem direct la dulce. Şi da, tot pasteis se cheamă, doar că este cu peşte (bacalhau=cod). Pentru că discuţia despre neamurile codului e lungă şi pentru că cel uscat şi sărat se găseşte mai greu pe la noi am ales să folosesc codul de Atlantic (Gadus morhua) congelat. Cel proaspăt... să zicem că nu era chiar proaspăt. Textura şi gustul însă se apropie foarte mult de...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.