Tură foto la Măgura, în căutarea ultimelor raze de iarnă

M-am bucurat că vine primăvara – au ieșit ghioceii, aerul s-a mai împrimăvărit, ziua a mai câștigat teren. Altădată nici nu aș fi vrut să mai privesc înapoi, odată ce mi-am afișat în piept mărțișorul meu preferat, pe care scrie ”Jos Iarna!”. Acum am însă un motiv serios să îmi doresc să mai surprind lumina iernii, să nu o las să plece atât de repede: fotografia. Nu știu câtă zăpadă mai am șansa să prind la mijloc de martie, dar, la cum arată previziunile, e cert că nici primăvară nu va fi la Măgura, atunci când vom merge la workshop-ul foto Lumini de iarnă organizat de fotograful Mihai Moiceanu și PhotoTOUR.

Îmi plac toate satele din apropierea Branului, mai ales cele aflate la înălțime, cum e Măgura, Peștera, Fundata și Moieciu. Se ajunge relativ ușor din București și, după ce scapi din nenorocirea care se întâmplă în vale, la Bran (din păcate!), te trezești deodată într-un peisaj rural, liniștit, cu priveliști extraordinare către Bucegi și Piatra Craiului.

Magura-Mihai_Moiceanu-10 0050”Micile detalii, fie ca e vorba de un copac izolat, un ciulin ițit din zăpadă sau florile de gheață, pot fi subiectele unor imagini deosebite.” scrie în descrierea turei care se va ține între 10 și 13 martie și va fi păstorită de un fotograf cu multă experiență. Trebuie să spun că îmi doresc de mult să deprind ceva taine de la Mihai și că mă bucur mult că anul acesta, cel puțin, voi avea ocazia să merg în câteva ture organizate de el. În programul de la Măgura sunt incluse seminare de fotocompoziție și prelucrare digitală a imaginilor, sesiuni foto la răsărit, apus, dar și în alte momente ale zilei, în funcție de vreme, analiză și feedback fotografii.

Ca de obicei, îmi e greu să țin entuziasmul doar pentru mine și îmi place să cred că ți-ar plăcea să ne însoțești, dacă și pe tine te pasionează fotografia, indiferent de nivelul la care te afli. Ai nevoie de un minim echipament, dar cred că cel mai bine e să citești descrierea turei aici, să urmărești pagina de facebook PhotoTOUR pentru noutăți și să întrebi direct organizatorul, dacă ai ceva nelămuriri. Poate ne vedem la Măgura sau în alt loc de prin țară, cu aparatele la ochi!

Fotografiile sunt realizate și oferite pentru ilustrarea acestui articol de către Mihai Moiceanu. Nu pot fi copiate sau utilizate în alte scopuri, fără acordul scris al autorului.

 

Magura-Mihai_Moiceanu-10 0128

Magura-Mihai_Moiceanu-13 0088

Magura-Mihai_Moiceanu-25 0020

Magura-Mihai_Moiceanu-0026

Magura-Mihai_Moiceanu-26 0027

Magura-Mihai_Moiceanu-0055

Magura-Mihai_Moiceanu-0046

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.