Câteva sate dintre munţi

Între Bucegi şi Piatra Craiului se desfăşoară o culme ce adăposteşte o serie de sate ascunse. Pentru a le vedea frumuseţea, trebuie urcat la ele şi trebuie luate din cap până la coadă, la pas sau pe bicicletă, cum am făcut eu. Pe lângă câteva pensiuni, aici cei mai mulţi oameni nu pot ajunge cu maşina până în dreptul casei şi încă îşi aduc apa de undeva din deal sau din vale. Aici casele sunt răsfirate şi aerisite, între ele sunt uliţe strâmte şi vacile şi oile umblă nestingherite, iar oamenii încă luptă pentru ziua de mâine. Între doi munţi măreţi timpul a stat în loc.

Am descoperit aceste locuri plimbându-mă cu bicicleta. Am început prin a urca doar până în Măgura, la o bere sau un picnic, apoi am zis că merită văzut şi ce e după deal! Unele locuri a trebuit să le iau la picior, altele au putut fi văzute de pe bicicletă, de la un cap la altul. Încet, încet, aceste ture au devenit o tradiţie şi din când în când ne strângem...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Urmărindu-și una dintre pasiuni, Octavia a hotarât să studieze literatura. O altă pasiune, precum și mare iubire, este muntele. De aceea Octavia vrea să ajungă în cele mai îndepărtate si ascunse colțuri ale naturii. Pentru ea, fiecare călătorie făcută este o aventură plină de emoții și impresii puternice ce trebuie împărtășite cu oricine dorește să asculte.