Biblioteca virtuală – de la călători citire 1

Biblioteca virtuală – de la călători citire 1

Pasionată fiind de călătorii, am „prostul” obicei de a citi zilnic alte bloguri cu aceeaşi tematică, găsind deseori articole sau detalii noi despre diverse destinaţii dar şi sfaturi utile privind călătoriile. Aşa că mi-a trecut astazi prin cap că ar fi frumos să vă arăt şi vouă ce am găsit interesant, să creez un fel de revistă a blogurilor sau, mai realist vorbind,  o listă cu articole pe care mi-e ciudă că nu le-am scris eu sau aventuri pe care mi-e şi mai ciudă că nu le-am putut trăi.

Iată ce am mai aflat

Despre un OM:

Hubert şi the timeless ride, un domn de „numai” 65 de ani, plecat în lume de 5 ani, având în plan încă vreo 5 dacă nu cumva mai mulţi. A locuit în Franţa şi în USA, a avut propriile afaceri şi are o familie numeroasă. Merge pe motocicletă cu ataş de o viaţă şi tot pe ea este şi acum plecat, călătorind prin toată lumea. Nu fac lista aici, e prea lungă o găsiţi la el pe site.  Acum este în Mongolia. La întrebarea „de ce Mongolia?” răspunde: „Soţia mea mi-a dăruit o carte despre Gingis Han care m-a fascinat. Ma simt norocos că nu mi-a dat una despre Apollo 13”.

Despre o familie

Doi părinţi care au renunţat la job-uri şi au hotărât să îşi dedice timpul unei călătorii pe biciclete, alături de cei doi băieţi ai lor de 11 ani. Ei cred că timpul este cel mai frumos cadou pe care îl poţi oferi unui copil. Şi au pornit astfel la drum, din Alaska până în Argentina. Când vor ajunge la capăt cei doi băieţi vor stabili un nou record Guinness ca „Youngest Person to Cycle the Pan-America Highway”. La data de 3 decembrie cei 4 au adunat deja 16634 de kilometri, impresionant! Urmăriţi povestirile lor pe family on bikes.

Despre o destinaţie

Am descoperit cât de frumos este în Myanmar (Burma). Vă recomand site-ul oficial pe care găsiţi multe informaţii utile (nu ştiu cât de corecte sunt, de exemplu unul din mailurile de la contact nu funcţionează, am verificat), dar şi impresii de călătorie, pe site-ul dor de ducă.

Despre cum poti sa faci mai mult loc în bagaj în sezonul rece

6 sfaturi interesante despre cum poţi micşora bagajul tău pe timp de iarnă, atunci când volumul mărit al hainelor tale poate fi un dezavantaj. Le găsiţi pe smarter travel

Ar mai fi încă multe articole interesante dar pentru că ideea acestei colecţii mi-a venit spontan îmi e greu sa le găsesc acum. În plus nu îmi propun să vă ofer prea multe variante pe care oricum nu aţi avea timp să le cititi.

Va urma!

PS: dacă aţi identificat călători remarcabili (sau sunteţi unul din ei) dacă aţi citit sau aţi scris articole pe care vreţi să le recomandaţi cititorilor LumeaMare, aştept sugestii la noutaţi  coadă de maimuţă lumeamare punct ro 😉

Simţiţi-vă liberi să completaţi lista în comentariile voastre! Vă avertizez totuşi că voi face diferenţa între autopromovare şi informaţii cu adevărat valoroase sau utile.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.