Magie la fabrica spiriduşilor

Acum aproximativ un an eram cu fetiţa mea la Viena şi mă ofticam văzând ce ateliere interesante, pentru copii, sunt la Zoom Kinder Museum.

A trecut un an până când să găsesc în România ceva comparabil şi e, din nefericire, doar un proiect punctual. Poate va fi totuşi un punct de inspiraţie şi de plecare pentru o investiţie pe termen lung, chiar dacă în altă parte, e păcat să nu fie valorificată mai departe ideea.

Deocamdată vreau să felicit hotelul Caro pentru găzduirea Fabricii Spiriduşilor, un eveniment inedit şi inspirat, organizat în jurul sărbătorii de Crăciun.

Am fost astăzi şi am trăit, alături de fetiţa noastră, o experienţă cu adevărat magică. Chiar dacă anul acesta ne-am hotărât să purtăm haine cu buzunare mai strâmte vă asigur că nu am regretat nici un spiridon (un fel de jeton în valoare de 5 lei) cheltuit acolo.

Încă din parcarea hotelului intri în atmosfera sărbătorilor. Se aud colinde, hotelul este împodobit şi luminat, un trenuleţ se plimbă pe şine chiar în stânga intrării. Şi asta este doar puţin faţă de trenuleţele de la atelierul cu acest specific, aflat chiar la intrare, în hol.

Celalelte ateliere sunt bine semnalizate, nu ai cum să le ratezi. Înainte de ele însă dai de locul în care se închiriază costume. Şi pentru că puteţi avea nevoie de aşa ceva şi cu alte ocazii vă pun linkul celor la care puteţi apela, costumele sunt frumoase www.damacom.ro. Am lăsat acolo primii 2 spiridoni dar fata şi-a luat atât de în serios rolul de Cenuşăreasă încât nu i-am regretat.

Printese_02

După o scurtă socializare şi bârfă cu o altă prinţesă, colegă de la grădi, ne-am îndreptat către teatrul de păpuşi, oferit de Paiaţa Party.

Printese_01 Printese_05

3 spiridoni contra unei reprezentaţii de jumătate de oră, o poveste amuzantă despre Moş Crăciun păcălit de vulpe, ba nu, de vrăjitoare. Ce am admirat cel mai mult a fost modul în care au interacţionat copiii cu marionetele, făcând ca spectacolul să devină interactiv.

Moşul, încăpăţânat ca toţi moşii, nu a vrut să asculte de intervenţiile lor, trecând astfel printr-o peripeţie neobişnuită. Cenuşăreasa noastră era frunte de echipă, ştiam noi că e guralivă dar nu s-a lăsat nici la sfârşit, când s-a dus să comunice şi să cânte ceea ce nu apucase să termine în timpul spectacolului.

Printese_03 Printese_06

Printese_07 Printese_04

După teatru am ales atelierul de brutărie şi marţipan (încă 3 spiridoni), unde Cenuşăreasa şi-a pus şorţ şi coif şi, exact ca în poveste, s-a pus pe muncit. Au rezultat nişte fursecuri proaspete comestibile şi un tort miniatural ornat manual (cu mânuţele alea două) cu marţipan.

Brut_03 Brut_11

Brut_08 Brut_12

Alegerea a devenit apoi din ce în ce mai grea, între atelierele de: accesorii teatrale (ex, măşti), de jucării de pluş, de pictură pe rame foto sau pe figurine de ceramică şi mozoleala totală de la roata olarului. Totul foarte bine organizat şi sub îndrumarea unor oameni care ştiu să se poarte cu cei mici. Părinţii pot admira copii în timp ce lucrează sau pot ieşi pe terasă sau sta la o cafea în holul hotelului, dacă afară plouă. De aici am plecat cu un morocanos de ceramică pictat şi cu un delfin de pânză decupat, umplut şi pictat manual de aceeaşi … Ce-nu-şă-reaaaaaaa-sa!

Pict_01 Pict_03

Plus_01 Plus_05

Olarit_01 Olarit_04

După ce ne-am scobit până la capăt prin buzunarele strâmte şi am epuizat moneda forte numită spiridon, ne-am îndreptat către atelierele organizate gratuit de poliţie şi SMURD unde am făcut următoarele: mami cât e ea de mare s-a suit încântată pe motorul poliţiei, copilul s-a dorit pasager pe un can-am (tot al poliţiei).

Smurd_01 Smurd_02

Smurd_03

Au urmat apoi lecţiile de prim ajutor unde a trebuit să simt un fior rece pe spate când mi-am văzut prinţesa făcând respiraţie gură la gură unui manechin. Oricum încă un mare bravo şi pentru această idee şi pentru oamenii de acolo, aflaţi la alt gen de “datorie” de dimineaţă, dar extrem de amabili şi de doritori să ajute copiii chiar dacă era trecut de opt seara.

Smurd_04 Smurd_05

Smurd_07 Smurd_06

Nu am mai apucat să vedem interiorul unei salvări sau o maşină de poliţie, puse şi ele la dispoziţie publicului, împreună cu un elicopter care a trebuit să plece într-o misiune. Poate data viitoare. Asta pentru că sigur vom mai reveni acolo şi sfătuim toţi părinţii să o facă. Durează doar până duminică, 13 decembrie, aşa că încercaţi să nu rataţi!

Mai multe detalii şi rezervări se pot face aici: fabricaspiridusilor.ro

Articole similare:

Viena pentru copii

Atenţie dinozauri!

Impresii scrise de: Roxana

Perioada: decembrie 2009

Ti-a plăcut acest articol? Nu uita să votezi, e simplu, vezi mai jos 🙂 Iţi mulţumim!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.