Jocul de-a povestea

Jocul de-a povestea

După atâtea articole serioase şi reale, mi-a venit cheful de joacă, aşa că vă invit să mă acompaniaţi. Vă lansez o provocare: haideţi să construim împreună o poveste imaginară de călătorie.

– Aveţi imaginaţie?

– Daaaaaa!

– Aveţi umor?

– ……

– Alo, urmaşii lui Caragiale, aveţi sau nu umor?

– Daaaaaaa 🙂

Păi hai să îi dăm drumul atunci. Regula este simplă. Eu vă dau începutul. Voi scrieţi în fiecare comentariu o continuare. Poate fi şi o propoziţie, încercaţi să nu vă lungiţi prea mult. Nu comentaţi pe alături ca să nu stricăm cursivitatea lecturii. Dacă aveţi nelămuriri întrebaţi pe mail. Voi veţi hotărî, pe parcurs, dacă personajul e femeie sau bărbat, dacă merge pe biclă, cu trenul sau cu avionul, dacă are bani sau nu, pe cine cunoaşte pe drum, pe unde ajunge, ce vede şi cum gândeşte.

(Recunosc, mă tem că nu va dori nimeni să contribuie, dar eu tot vă invit la joacă, nu e nimic de pierdut.)

Mi-ar plăcea să iasă o poveste haioasă pe care să o imprim frumos şi să o primiţi cu toţii cadou. Curaj aşadar, să vedem ce iese! În visele mele frumoase poate desenăm şi un personaj, aşa cum a reieşit din imaginaţia noastră colectivă. Dar să vedem întâi ce iese…

Pe locuri… fiţi gata… START!

Era o dimineaţă însorită şi ceasul uitase să sune. Venise târziu de la petrecere şi uitase să pună alarma. Bun, deci era deja penibil de târziu ca să mai sune la birou, să anunţe că e în trafic şi că întârzie “puţin”. Ce-ar fi să nu se mai ducă deloc? Ce-ar fi să îşi facă acum bagajul şi să plece într-o călătorie?

… cine continuă povestea?

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.