Lista de bagaj… pe două roţi

Lista de bagaj… pe două roţi

Când afară încă ningea şi primăvara părea departe, îmi juram în barbă că imediat ce dă firul ierbii mă sui pe cele două roţi şi plec unde văd cu ochii. Între timp am constatat că primăvara e mai aproape decât credeam şi ochii mei nu or sa vadă prea departe, prea curând. Ce să facem, cele două roţi se învârt ajutate de un motor iar motorul are nevoie de benzină. Care dumneaei benzină costă bani! Nimic nu e gratis pe lumea asta, doar visul.

Aşa că eu continui să mă pregătesc şi poate să vă ajut şi pe voi să vă pregătiţi pentru primele călătorii pe motor din sezon. Acum ceva timp am făcut o listă generală de bagaj. Unii dintre voi aţi primit-o pe mail, alţii la ediţia a doua a întâlnirii concurs de Poveşti din LumeaMare.

Dacă tot nu o aveţi, o puteţi lua de aici: Lista de bagaj

Am promis atunci că vom face şi liste specifice, dedicate anumitor nevoi sau modalităţi de a călători.

Haideţi aşadar să vedem ce eliminăm din lista respectivă (se ştie că spaţiul de depozitare pe un motor este muuult mai mic) ce anume ar trebui să nu uităm şi ce accesorii de nelipsit trebuie să ne însoţească atunci când ne încumetăm la o călătorie de mai multe zile pe motocicletă.

Nu aş vrea să mă dau expertă pentru că, deşi am călătorit ceva pe Loona mea, am avut de cele mai multe ori maşină în spate sau în imediata apropiere aşa că nu mi-am pus niciodată foarte serios problema bagajului.

Vă voi spune totuşi ce nu îmi lipseşte niciodată, ca să pornim de undeva:

– mănuşi de schimb

– costum de protecţie pentru ploaie

– blocator roată

– spray lanţ

….

Mai departe vă dau cuvântul! Puteţi să vă grupaţi recomandările după propriile criterii.

Mulţumesc!

Lista finală de bagaj pe două roţi, rezultată în urma acestui articol, poate fi descărcată de aici.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.