Poveşti din LumeaMare II – impresii

Poveşti din LumeaMare II – impresii

Nu ştiu ce instrumente profesionale există pentru măsurarea succesului unui eveniment. Presupun totuşi că e de bine atunci când observi că mulţi pasionaţi de călătorii îşi doresc să vină, că se ocupă locurile în câteva ore de la anunţare şi că cei anunţaţi se şi prezintă în proporţie de 99,99%! Ok, nu am făcut calcule exacte, dar, cu două excepţii, am bifat toată lista de participanţi! Aşadar, din punctul meu de vedere, şi această a doua ediţie a fost un succes.

Să vedem ce s-a întâmplat sâmbătă, 20 februarie.

În primul rând mi s-au dărâmat toate prejudecăţile referitoare la modul în care participă lumea la un eveniment. După cum spuneam mai sus, s-au ocupat toate locurile şi, mai mult de atât, nu s-a întarziat. Aşa că la ora 13:00 am putut să purcedem în călătorii virtuale, alături de invitaţii şi participanţii noştri.

Fără să ne fi propus asta dinainte, toate poveştile acestei ediţii au arătat că există o forţă specială ce “mână” călătorii “în luptă” iar ceea ce pentru “muritorii de rând” poate părea doar un vis, devine real atunci când virusul drumului ni se instalează în minte şi suflet.

Adriana Bălţatu ne-a plimbat în Africa, pe Kilimanjaro – am aflat astfel cum poţi ajunge la orice înălţime vrei, dacă îţi doreşti cu adevărat. Şi că limitările fizice sunt doar cele pe care noi nu vrem să le depăşim.

În urma votului Adriana a câştigat de la magazinul GreenTea.ro 1 Set de ceai Zara, 1 Infuzor metalic, 2 cutii de ceai a 50g, 2 ceaiuri la alegere iar de la libraria Okian.ro 1 voucher în valoare de 50 de RON.

Raluca Popescu ne-a povestit foarte frumos despre Viena, aparent banala destinaţie; a dovedit astfel, în completarea Adrianei, că destinaţia este mai puţin importantă atunci când suntem deschişi la ceea ce o călătorie ne poate învăţa.

Raluca a câştigat de la magazinul GreenTea.ro 1 Cana cu infuzor ceramic, 2 ceaiuri la alegere şi de la libraria Okian.ro 1 voucher în valoare de 50 de RON.

În afara concursului, Mihai Barbu ne-a uluit cu amintiri, păţanii şi imagini frumoase de pe lungul său drum spre Mongolia. Ne-a descris cu o surprinzătoare sinceritate (care îl caracterizează dealtfel) emoţiile pe care le-a avut, frica pe care a simţit-o uneori şi dorul puternic de casă ce s-a instalat spre finalul aventurii.

Deşi s-a lăsat greu convins, Mihai a primit din partea librariei Okian.ro un voucher în valoare de 50 de RON.

Nici ceilalţi participanţi nu au fost uitaţi, patru dintre ei având norocul să câştige câte un cadou de la partenerii noştri, în urma tombolei organizate. Un ghid Lonely Planet – Praga,  oferit de librăria online Okian.ro,  a fost câştigat de Octavian David iar al patrulea voucher în valoare de 50 de RON a nimerit tot la Mihai Barbu; două seturi  Herbal Marigold şi câte 1 ceai la alegere de la magazinul online GreenTea au fost câştigate de Veronica Drăgoi şi Andrei Vocurek.

Deşi am redus numărul de poveşti nu am reuşit, nici de data aceasta, să fiu o gazdă aşa cum ar trebui, sunt persoane a căror prezenţă m-a încântat şi onorat deşi nu am apucat să schimbăm aproape niciun cuvânt. Sper să fiu iertată!

Şi nici nu voi face acum o listă cu cei prezenţi pentru că mă tem că voi omite pe cineva şi nu mi-ar plăcea să văd pe nimeni supărat.

Mulţumim din nou tuturor celor care cred în noi, care ne citesc, care participă şi se implică în poveştile noastre de călătorie, devenind astfel cei mai buni parteneri de drum.

Mulţumim şi celor care au scris despre eveniment şi ne-au ajutat cu poze, filmări sau pur şi simplu cu aprecieri: Chinezu, Kerucov, Vlad Dulea (cu un articol şi poze mai frumoase decât în cel de faţă, mulţumim din suflet!), Luiza, iYli, Corina Georgescu, Viajoa, Diana Stoleru, Adriana Pelin, Bogo … şi vom completa lista dacă mai apare ceva. Şi să nu uit să îi mulţumim lui Robert pentru ajutorul la numărarea voturilor şi extragerile câştigătorilor!

Ar trebui să mai completăm şi cu ceva filme, pe care atât iyli (puteţi vedea deja aici) cât şi Khmerul le-au realizat cu multă bunăvoinţă, fără să fi fost nevoie să îi rugăm. Le mulţumim şi lor şi vom reveni…

Iată şi intenţiile pentru ediţia următoare, care va avea loc în aproximativ o lună:

– ne vom concentra în jurul unei destinaţii tematice, în urma sondajului rezultând ca favorite Japonia sau America de Sud.

– acceptăm deja propuneri pentru povestitori care au călătorit prin aceste două zone. Decizia finală se va lua în funcţie de ideile primite.

– vom păstra caracterul intim al acestor întâlniri – ştiu că vor fi persoane nemulţumite dar acesta este spiritul şi nu ne vom răzgândi. Aşa ca mă văd nevoită să repet: staţi cu ochii pe noi sau abonaţi-vă la newsletter pentru a fi primii care aflaţi când încep înscrierile. Şi nu, în ciuda cârcotaşilor, locurile nu se rezervă nici pe pile nici pe şpagă.

Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă aşteptăm cu păreri, sugestii, poveşti şi cu aceeaşi prezenţă entuziastă şi caldă la ediţiile următoare.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.