Explore Camino

Explore Camino

De când am cunoscut-o pe Cătălina şi mi-a povestit despre conferinţa Explore Camino, dedicată pelerinajului spre Santiago de Compostela, am aşteptat cu interes să aflu detaliile. Acum abia aştept să vină ziua de sâmbătă, 27 martie, când la sala Tinerimea Română din Bucureşti, începând cu ora 13:30, voi avea ocazia să ascult povestirile şi experienţele călătorilor pe acest drum.

Trebuie să recunosc un lucru. Dacă nu aş fi cunoscut-o pe Veronica Drăgoi cel mai probabil nu aş fi aflat despre Camino şi m-aş fi intrebat şi eu, ca şi unii dintre cei care citesc acum acest articol, ce este Camino? Am avut onoarea de a fi printre primele persoane care au citit manuscrisul cărţii scrise de Veronica şi cunosc multe alte persoane care au parcurs cu plăcere măcar paginile acestui jurnal, dacă nu drumul. Articolul Camino sau 800 de kilometri pe jos vă poate oferi mai multe detalii.

Şi trebuie să mai mărturisesc ceva: de când am aflat de Camino am început să îmi doresc să trec prin această experienţă. Pentru că nu avem de a face numai cu un drum, ci cu o experienţă. Citind părerile celor care vor povesti la conferinţă am ales o descriere care mi se pare foarte bună: „Camino reprezintă iniţierea omului de rând, a oricui îşi doreşte şi este pregătit să o accepte. Este o Cale foarte vie întreţinută de trăirile, poveştile şi amintirile fiecărui loc şi a fiecărei persoane care a fost sau care va veni. Aici există doar continuitate. Pe Camino amănuntele sunt mult mai importante decât în viaţa obişnuită, totul se amplifică, totul se limpezeşte şi te trezeşti în faţa ta. Este locul unde se poate învăţa că ai nevoie de foarte puţine lucruri pentru a fi fericit. Camino este ca o şcoală sau poate, un examen, funcţie de schimbările pe care le aduce în viaţa noastră.

Citez şi din comunicatul evenimentului:

Camino de Santiago sau pe scurt „Camino”, este un drum de pelerinaj care traversează Spania de la Est, de la poalele Munţilor Pirinei până la Vest în orasul Santiago de Compostela, capitala regiunii spaniole Galicia. Drumul de 900 km atrage mii de călători anual care străbat cu rucsacul în spate peisaje variate, localităţi tradiţionale şi numeroase puncte de interes cultural, gastronomic si istoric.

Cu o tradiţie de peste 1000 de ani, acest drum s-a format datorită pelerinilor care veneau încă din Evul Mediu la mormântul Sfantului Iacob, fiind considerat al treilea pelerinaj creştin după Ierusalim şi Roma. În prezent, motivaţia religioasă s-a estompat, iar Camino este străbătut anual de mii de călători din întreaga lume, cu motivaţii extrem de diverse.

Sâmbătă vom afla mai multe de la Veronica Drăgoi, Marcel Doros, Ion Nicolae, Ramona Venturini, Richard Reese şi Francesca Dogaru. Aşa că până vom reuşi să găsim momentul potrivit pentru a plec pe Camino, ne vedem sâmbătă pentru a-i asculta pe cei care au fost deja.

Pentru mai multe detalii intra pe Explore Camino

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.