Camino sau 800 de km pe jos

S-a întâmplat într-o agitată zi de mai când ne pregăteam de plecare în Spania, să abordez această carte chiar în preajma apariţiei ei; mă interesa mai de mult timp subiectul, mai citisem câte ceva, urma să ajung în oraşul Santiago de Compostella dar aveam nevoie de o privire din interior a fenomenului pelerinajului vechi de secole şi foarte actual în acelaşi timp. Am găsit-o în scrierea tinerei românce care a avut voinţa şi curajul de a face singură un drum de 800 de km, într-o ţară îndepărtată.

Camino nu este o simplă carte de călătorii ci un jurnal autobiografic şi introspectiv, o experienţă personală relatată minuţios şi cu sensibilitate din momentul plecării (Roncevalles, Franţa) până la Santiago de Compostella în a cărui catedrală se află mormântul sfântului Iacov. Motivaţia alegerii acestui pelerinaj? "Venisem singură, t...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Gustin Gheorgina (numită de toţi cei dragi Ghiocel) a fost profesoară de limba franceză, a pictat şi a călătorit mult în Europa. Pasionată de lectură şi de călătorii, caută în incursiunile sale prin lumea mare bucuriile pe cate ţi le oferă arta, arhitectura sau frumuseţile naturii.