Acasă la GreenTea

Acasă la GreenTea

GreenTea a fost deja de multe ori gazda şi partenerul nostru în organizarea întâlnirilor concurs Poveşti din LumeaMare şi nu cred că i-am lăudat vreodată suficient pentru ceea ce fac, pentru atmosfera extraordinară pe care au creat-o în acest colţ idilic, departe de lumea dezlănţuită a unui Bucureşti asaltat de prost gust.

De când intri în ceainăria GreenTea te întâmpină parfumul ceaiurilor din micul magazin şi un sentiment care nu poate fi definit într-un singur cuvânt, poate în minim 8: „aşa aş vrea să fie la mine acasa”. Te bucuri apoi că ai unde să îţi laşi hainele la intrare – lucru din ce în ce mai puţin întâlnit, deşi ar trebui să fie o condiţie pentru orice local care se respectă. Un maldăr de geci groase de iarnă îngrămădite pe un scaun sau în colţul unei canapele nu mi se pare deloc o opţiune normală…

Dacă ai vreun salon preferat e bine să îţi faci rezervare. Seara poţi risca să nu găseşti loc, ceea ce dovedeşte că în Bucureşti există şi oameni care ies în oraş pentru un ceai, nu numai pentru o halbă cu bere alături de prieteni. Lucru care mă bucură şi mai mult, ca şi faptul că în interior nu se fumează.

Dacă ai ajuns la o oră mai liberă, poţi să alegi între salonul de la parter, în care nu ştiu de ce dar poţi avea senzaţia tot timpul anului că este Crăciun. Poate din cauza şemineului, poate din cauza perdeluţelor roşii în carouri… sau poate pur şi simplu din cauza faptului că am intrat pentru prima dată la GreenTea înainte de Crăciun, când bradul trona lângă pian şi totul era atât de frumos decorat!

Saloanele de la etaj de aşteaptă şi ele în spaţii intime, numai bune pentru discuţii şoptite. Dacă eşti fascinat de India poţi alege salonul indian, dacă te pasionează cultura Japoniei, poţi să te aşezi în salonul japonez. Sau dacă visezi la aerul boem al Micului Paris de altădată, poţi să urci la mansardă (atenţie la cap!). Eu una cred că aş vrea să îmi iau laptop-ul şi să lucrez de acolo. Da, există şi Wi-Fi.

Şi ca să ajung şi la scopul pentru care ai venit acolo, la GreenTea vei avea de ales dintr-un meniu de ceaiuri ce pare infinit. Cel mai uşor ar fi să te hotărăşti de care ceai vrei şi apoi să alegi din variantele posibile. Şi cum lângă ceai de calitate merge o dulceaţă, un biscuite sau o prăjitură, ca răsfăţul să fie complet, poţi gusta din produsele proaspete, făcute în casa. Şi dacă te-ai întins prea mult, pentru că nu ţi-a mai venit să pleci, dar îţi este foame, întreabă care este supa zilei. Nu vei regreta, supele, salatele sau sandwichurile sunt făcute fără să ai senzaţia că a venit criza.

Acum a venit primăvara şi în curând grădina va adăuga şi ea un motiv în plus ca să ajungeţi acolo. Ştiu sigur că Ciprian şi Alina, cei care au pus viaţa şi sufletul în acest loc, vor face tot posibilul să vă simţiţi şi afară la fel de bine ca înăuntru. Eu cel puţin am întâlnit în foarte puţine locuri din Bucureşti atâta dragoste pentru detaliu. Ceea ce vezi pe rafturi, pe la geamuri, decoraţiunile, obiectele vechi, trădează o sensibilitate şi o încredere în oameni care te molipseşte. Poate şi acesta este un motiv pentru care ne simţim atât de bine în GreenTea.

În final aş vrea să subliniez faptul că aţi citit păreri sincere şi personale iar acest articol nu este o reclamă, nimeni nu m-a rugat să îl scriu ci am făcut-o din propria mea iniţiativă şi plăcere.

Ne vedem la GreenTea!

Str. Dr. Burghelea

Nr. 24,

BUCURESTI, sector 2

021/320.93.96
0749.090.202

www.greentea.ro

Notă importantă:

Acest articol şi opiniile exprimate în el sunt valabile la momentul publicării. Dacă nu reuşim să revenim, nu avem cum să ştim dacă s-au produs schimbări, pozitive sau negative. Te rugăm, aşadar, să citeşti şi comentariile sau să ne laşi un comentariu şi să ne spui părerea ta, dacă ai fost de curând şi ai trăit o experienţă diferită. 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.