Poveşti din Lumea Mare 4 – impresii

Poveşti din Lumea Mare 4 – impresii

Îmi plac din ce în ce mai mult întâlnirile la poveşti… şi asta nu pentru că sunt organizate de noi ci pentru că simt că adunăm din ce în ce mai multe informaţii interesante, despre locuri în care uneori nici nu sperăm să ajungem. Fiecare ediţie a avut destinaţii şi abordări inedite iar concurenţii şi invitaţii au reuşit să ne facă să călătorim cu gândul, dăruindu-ne ceva din pasiunea şi emoţiile lor.

Cea de-a patra ediţie a Poveştilor din LumeaMare ne-a trimis peste ocean, în fascinanta lume a Americii de Sud.  Am ajuns astfel în Ecuador, Argentina, Columbia şi Chile. Despre povestitori şi invitaţi v-am dat deja detalii în articolul care anunţa această ediţie, aşa că nu mă voi repeta şi voi face acum doar o scurtă trecere în revistă a povestirilor. Ştiu că cei care nu au fost ar dori să afle mai multe şi, în măsura posibilităţilor, uneori publicăm istorisirile. Însă calea cea mai sigură de a vă bucura de ele este participarea la aceste întâlniri! Să vedem despre ce am vorbit la ediţia a patra.

Tudor şi Tea ne-au povestit despre viaţa în triburile Huaorani din Ecuador, a căror ultime comunităţi sunt mult diferite între ele, în funcţie de felul în care „civilizaţia” a reuşit să le influenţeze modul de viaţă. Am vorbit despre jungla amazoniană, despre creşterea şi vânarea maimuţelor pentru a fi mâncate, despre localnicii ce par să fi dobândit reţeta tinereţii veşnice – cel puţin aşa am avut eu senzaţia privind fotografiile cu cel mai bătrân membru al comunităţii, despre săgeţi otrăvite şi aşa mai departe. Imaginile lui Tudor ne-au încântat ochiul iar sunetele autentice ale cântecelor locale şi zgomotele din junglă au completat excelent atmosfera. În cazul în care vi s-a părut interesantă experienţa celor doi şi aţi dori să încercaţi şi voi, găsiţi mai multe detalii şi un ghid recomandat, Sandro Ramos la: www.jungletoursecuador.com

Bogdan ne-a preluat de la aeroport, imediat ce am „sosit” în Argentina şi ne-a plimbat prin cartierele Buenos Aires-ului. Cu ajutorul lui am simţit armosfera şi gusturile acestei părţi de lume. L-am însoţit în poveste chiar şi la Mendoza, capitala vinului, unde am găsit informaţii interesante legate de producţia unor vinuri de calitate.

Sandra, de origine din Columbia, ne-a făcut să ne îndrăgostim de ţara ei, de culorile, de oamenii, de bucuria cu care aceştia îşi trăiesc sărbătorile dar şi viaţa de zi cu zi. Nu cred că am fost puţini cei care ne-am lăsat cuceriţi de accentul şi zâmbetul ei încântător şi nici cei care ne-am gândit, măcar pentru câteva minute, că ar fi fost grozav să ne fi născut acolo.

Iar la final, Maia ne-a dat câteva detalii interesante din istoria vinului şi ne-a explicat ce înseamnă şi cum trebuie să degustăm un vin bun. Şi pentru că nu era cazul să ne limităm la teorie, am avut plăcerea de a degusta un Misiones de Rengo în timp ce am admirat imagini din frumoasa ţară din care provine: Chile.

Tudor Vintiloiu, Tea Teodorescu şi Bogdan Surdu au primit premiile oferite de Ceainăria GreenTea iar trei norocoşi au plecat acasă cu o sticlă de vin din partea Vinexpert: Gabriela Pieleanu, Bogdan Lucaciu şi Laura Rizea.

Trebuie să mulţumim din nou gazdelor noastre de la GreenTea, datorită cărora putem ţine aceste evenimente în cea mai frumoasă ceainărie din Bucureşti. Mulţumim şi Vinexpert care ne-a oferit şansa de a gusta dintr-unul din minunatele vinuri ale lumii noi. Iar eu personal îi mulţumesc doamnei Maia Banciu pentru costumele tradiţionale chiliene pe care le-a adus special pentru noi tocmai de la Cluj şi pentru că a făcut un efort deosebit pentru a reuşi să ne fie alături în această incursiune în America de Sud.

Toţi participanţii au primit o diplomă de călător în Lumea Mare (cine nu are să strige!). Cred că am fost insiprată când am decis să fac aceste diplome, această ediţie aducându-ne mai aproape ca niciodată de destinaţie cu ajutorul unor povestitori şi poveşti extraordinare. Mulţumim tuturor pentru prezenţă şi vă mai aşteptăm şi la alte ediţii.

PS: propuneri pentru tema ediţiei următoare?

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.