Prin lumea Swarovski

Prin lumea Swarovski

Înainte să ajung la fascinantul muzeu Swarovski Kristallwelten din Wattens, Austria, nu ştiam foarte multe despre lumea cristalelor şi nici nu eram foarte covinsă de bunul gust al acestora. Însă la plecarea de acolo aveam deja câteva cristale Swarovski bine implantate printre circumvoluţiuni şi aceasta pentru că un tur prin magia acestui imperiu te convinge că ai de-a face cu una dintre cele mai inovative, moderne şi creative branduri.

Nu vreau să vă povestesc pas cu pas ce am văzut acolo pentru că e păcat să nu gustaţi personal această incursiune. Iar dacă sunteţi cu adevărat curioşi, puteţi face un tur virtual, deosebit de captivant.

Vă voi spune doar că ochiii noştri au avut parte de un adevărat dezmăţ de strălucire şi culoare, că urechile ne-au fost supuse unor experimente sonore iar mintea ne-a fost provocată de picturi, scene teatrale, poezii, instalaţii moderne sau concepte îndrăzneţe. Dintre milioanele de cristale care împodobeau un perete sau alte exponate, din domnul cu cele 590 de oglinzi sau din camera uriaşului nu poţi ieşi decât convins că abia acum ai înţeles cuvântul fantastic. Scene ireale, meduze, copaci îngheţaţi, dâre de lumină, voci şi sunete stranii, toate construiesc o scenă suprarealistă în care tu nu eşti doar un simplu privitor ci devii parte componentă. E ca şi cum ai umbla printre gândurile abstracte şi semnalele nervoase ale creierului marelui cap verde, cu ochi sclipitori, ce găzduieşte muzeul.

Nici magazinul în care eşti expluzat înapoi spre lumea reală nu se lasă mai prejos şi este atât de mare încât îţi este foarte greu să îl parcurgi indiferent. Eu m-am ales de aici cu unul dintre cele mai frumoase şi interesante ceasuri, cadou de ziua mea. Deci mare grijă, dacă mergeţi cu cineva drag, procuraţi-vă din timp şi nişte ochelari de cal (cu două mici cristale ici şi colo, pentru consolare), poate doar aşa scăpaţi!

Informaţii utile:

Swarovski Crystal Worlds se află foarte aproape de Innsbruck, de pe autostrada A12 ieşiţi spre Wattens şi apoi veţi găsi semne direcţionale către Swarovski Kristallwelten, imposibil să rataţi!

Deschis zilnic între 9:00 şi 18:30 (cu ultima intrare la 17:30) cu excepţii pe care le veţi găsi pe site.

Bilet: 9,5 Eur, copiii până la 12 ani gratuit

Articole similare:

Muzeul Teatru Salvador Dali

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.