O fotografie cu ţepi

O fotografie cu ţepi

Când am văzut fotografiile cu arici nu ne-am putut abţine să nu îl rugăm pe Dragoş să ne dea şi nouă una. Şi iată că astăzi avem un musafir ţepos, despre care am aflat următoarele:

„Ariciul este un mamifer de mici dimensiuni din ordinul insectivorelor, greutatea sa variind între 800 şi 1200 de grame. Ariciul poate atinge lunginea maximă de aproximativ 35 de centimetri putând astfel să se strecoare foarte uşor şi în zonele urbane, în aproprierea caselor pentru a-şi procura hrana.

Ariciul are membre mici însă foarte puternice, ochi mici, şi urechi externe foarte slab dezvoltate. Aceste “dezavantaje” sunt compensate de mecanismul de autoapărare al ariciului care poate ţine la distanţă toţi prădătorii ce trăiesc în jurul său.”

Fotografie, text şi mai multe poze aici: Asaftei Dragos

Imagine surprinsă în Obrăneşti, Harghita

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!