Cea mai bună plăcintă din lume…

… a fost devorată de către persoana care scrie aceste rânduri, salivând la amintiri. S-a întâmplat în Amman şi Mădălina a fost vinovata care m-a trimis acolo, la Habibah. Prima dată am gustat-o în mod organizat şi pe post de prânz, într-o cofetărie cu aspect de lactobar al anilor 70. Jos erau bunătăţile mustind dulce în tăvi, sus erau câteva mese metalice dintre cele mai banale. Am luat un rând, câte un fel din fiecare, plăcinta asta prezentându-se sub mai multe forme posibile, numită kunefe, knafe(h), konafa sau mai ştiu eu cum. După primul rând am mai luat o porţie, pe care am contracarat-o cu un ceai cald. Important de reţinut este că ai de a face cu un desert foarte dulce şi gras, care conţine brânză de capră iar rezultatul este nemaîntâlnit. Mădălina, eşti pe aici?

În fine, după primul dezmăţ, a doua zi am revenit în zonă şi am găsit un chioşc aparţinând tot de Habibah în jurul căruia stăteau ciorchine localnicii, mâncând în picioare, pe trotuar, acolo, la botul calului. Maimuţa flămândă a preluat imediat modelul şi iată:

Acestea fiind spuse, ne bate gândul să încercăm să o facem şi noi acasă şi să îţi împărtăşim reţeta, aşa că dacă apar măcar 20 de comentarii la acest articol, de la persoane diferite (din afara echipei!), vom fi nevoiţi să ne ţinem de cuvânt!
Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Administratori şi iniţiatori al proiectului LumeaMare, Roxana, Alex şi Petra alcătuiesc o familie şi o echipă care a călătorit cât de mult a putut împreună, practicând un turism responsabil. Roxana este pasionată de artă și desen, Alex de fotografie și gastronomie. Petra, pe care o vei regăsi mai mult copil între paginile acestui blog, a devenit între timp adult și a pornit pe propriile căi în viață.