Salvând-o pe Zoe

Salvând-o pe Zoe

Pe Zoe am întâlnit-o în Dobrogea, imediat ce a fost salvată de la sinucidere de Mădălina. Martorii spuneau că au găsit-o dând agitată din membre în timp ce stătea pe spate, în şanţul vechi de canalizare de la cetatea Adamclisi. Aşa că ne-am apropiat de ea şi i-am luat un interviu.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Zoe
 

Zoe

Zoe mi s-a plâns de viaţa ei, care nu mai e ce a fost odată. Nu mai găseşte pic de umbră prin cetate, apa nu mai curge prin canal, celelalte broaşte au votat cu cine nu trebuie, preşedintele ţestos nu face nimic bun pentru specie, toţi fură, nu mai găseşti decât paie uscate prin jur, nu se mai ţine cont de regulile de circulaţie, nu mai respectă nimeni pe nimeni. Zoe simte că nu mai poate trăi în epoca vitezei şi mi-a arătat că, deşi se poate mişca destul de repede, a traversa strada e mult prea riscant, puţine colege au supravieţuit. Nici strămoşii ei nu s-au împăcat prea bine cu armăsarii şi carele, dar totuşi, acestea nu se puteau compara cu animalele de fier ce scot fum pe coadă. Uite, ai văzut-o mai înainte pe Tanţa, cea cu o lovitură în carapace, mi-a spus ea. A lovit-o un măgăruş! Dar măcar trăieşte. Pe când dacă te nimereşte bolidul…

Tanţa

După ce a mai oftat o dată şi şi-a ascuns jumătate de trup sub iarbă, ca să nu o văd cum îi scapă o lacrimă, m-a rugat să o las singură. M-am prefăcut că plec şi am urmărit ce face. În scurt timp s-a aruncat din nou în cap în canal şi a ajuns de unde a plecat: pe spate, dând disperată din labe.

Zoe
Zoe aruncându-se

 Ne-am sfătuit cu ceilalţi martori şi am tras mai multe posibile concluzii:

Varianta 1: Zoe iubeşte sportul extrem

Varianta 2: Zoe vrea să îşi crească numărul de fani şi a găsit o modalitate virală ieftină pentru a atrage atenţia vizitatorilor

Varianta 3: Zoe este tipul clasic de român care preferă să se arunce în cap şi după aia să dea din labe disperat aşteptând să îl scoată altcineva din situaţia în care singur s-a băgat.

Voi ce credeţi?

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.